PCI мост или обичай FPGA да построят PCI Master SDRAM?

S

spktu

Guest
Whats основната разлика между използването на PCI мост или персонализирани FPGA да построят PCI Master SDRAM контролер?
Какво е най-добро решение?

Amazon, Yahoo oraz YouTube znalazły się na celowniku cyberprzestępców, którzy umieszczają tam szkodniki typu spyware, adware oraz "porywaczy przeglądarek". Służy temu cała armia kontrolowanych przez nich serwerów.

Read more...

Не съм сигурен, ако разбере какво meen.

Ако искате да има борд, който действа като PCI роб и господар, и на този форум, са SDRAM, с контролер,
може bettwe използва FPGA и интегрира всичко в FPGA.

Ако желаете да получите SDRAM извън борда и да получите достъп до-го с вашия съвет, действащ като PCI капитана, това все още може да се направи с FPGA.

Виждал съм някои потребителски PCI мост чипове, но там на практика са всички PCI роби.

Имам ABS.няма опит в FPGA.
Този защо аз мисля, че PCI мост е по-добре, но как да прикачите SDRAM контролер на този мост?

Ако PCI мостове с PCI Master са редки,
а след това може би е по-добре да започнем с PCI Express мост, което е сигурно е магистър?

PCI и PCI изрично са просто BUS архитектура.Двете от тях могат да подкрепят добави в картите, което може да бъде или магистър, целта, или и двете.

В PCI подсистемата, всякакви добавки в картите може да изпълни исканията на PCI шината.Значи, вие може да имате основните процесор, които имат достъп до картата или паметта, и на свой ред, вашите собствени карти също могат да имат достъп до системата основна памет, прозрачно, без да нарушава основните процесор.Способността за вашия съвет за достъп до други интерфейси през PCI шина е "майстор".Ако вашият съвет получават само достъп от главната процесора или друг майстор на PCI шина, тогава може би само ти се нуждаят от "целеви" PCI интерфейс.

Пример за целеви и капитанът дъски са:

Цел:
- Много видео карти, които са на борда памет (все пак, това са обикновено AGP, AGP е подобно на PCI. Някои карти са PCI).
- Най-Ethernet controlers
- Много звукови карти

целта и капитана:
- Видео карти, които разчитат на главната системна памет (който използва какво повикване "споделена памет").
- Всички карти, достъп до основни системна памет на тяхната собствена.

Така че, ако вашата карта не е необходимо да се генерират свои собствени сделки по системата PCI шина, те вероятно не се нуждаят от капитана PCI интерфейс.

Имайте предвид, че и капитанът и цели все още могат да генерират прекъсне искания.

Ако търсите най opencores.org, е PCI ядрото (opensource).Аз havn't опитвали още все пак.В PCI действа като мост между PCI и opensource автобус стандарт наречен ядец.Ядец е доста ясна.Това е и основната цел и капитана, че можете да използвате това, което вие искате.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back