PC BIOS чип структурата на данните

X

xuyinghui

Guest
Искам да знам структурата на съдържанието на PC BIOS чип, т.е. местата и структурите на инструкции площ, площ на данни и друг. Как мога да намеря тази информация?

Аз съм озадачен за какво да започнем да study.Is има кратка PC биоса съдържание Описание? Можете ли да ми изпратите копие от ръководството на Phenix? имейла ми: [електронна] xyh@c166.org [/ електронна поща]

Предполагам, че там не е строга структура на данните и оформление, свързан с базиран код BIOS. Ако не съм worng BIOS е определен от неговия стандарт, които поясняват интерфейс за BIOS и е функции. Всеки BIOS трябва да бъде конкретно към дънната платка, върху която се поставя. Общ стандарт за BIOS или най-малко връзка могат да бъдат намерени от PC на линия ръководство. PC Ръководство линия е няколко стандарти управляващата PC вътрешна архитектура. Отидете на сайта на Microsoft и да започне търсенето. Но информацията се разпространява през различни производители (Intel, IBM, ...).

Това, което имам предвид, е просто да се ползват от моите инструкции в BIOS чип. Така че аз трябва да знам къде е инструкцията област в BIOS чип. Трябва ли да се отнасят до x86 CPU ръководство на потребителя?

има брой на фиксирани структури на данни за местоположението в PC BIOS чип. биоса ID низ, ЕВРОВОК твърдия диск маса, сегмент съвместимост и, бих предполагам, включете и играят дескриптори. този PDF говори за някои от тези области: съвместимост сегмент съдържа скокове на http://www.amd.com/epd/desiging/evalboards/14.elansc400/bios/syssoft/manual/ssman.pdf на различни съчетания биоса и структури от данни, аз не вярвам, че книгата, която имам е на стойност сканиране, тя е на 12 години и не споменава (например) на щепсела и да играе.

Това е една прекрасна техническа справка за мен. Благодаря много!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back