PC Audio Line-In

A

aghielan

Guest
Как да се чете сигнал & определени честота на дискретизация от компютър Audio Line-ин.Какъв е адреса?моля да ми помогне по този въпрос.Благодаря предварително ..

Създаване на буфер в плен DirectSound, която е част от DirectX SDK.Това ще ви позволи да настроите честота на дискретизация (Вярвам някои карти са с твърда тел до няколко честоти, докато други позволяват всеки случай, но аз не съм толкова сигурна, аз винаги се използва стандартния 44 KHz честота).Аз вярвам също ви позволява да проба в стерео или моно.Можете също така да помпа на данните в изходна буфер и да се създаде една верига FX на тази продукция, това е, когато тя стане истинско забавление.Аз го използва за преобразуване колеж лу, че е цифрово филтриране с карти ISA, че извадката при 15 KHz, в стара DOX прозорец, който се завтече към 8 MHz.Той е на това е последно краката така направих в плен DirectSound.Учениците след това трябваше да напише функция филтър за трансформиране на суровини проби в филтрирани проби и филтрирани проби бяха изпратени към изходния буфер, за да се измерва по обхват.Преподавателят ме обичаше, че за едно.
За да се заемем с това, аз вярвам, че има еквивалент на някакъв звук входно устройство в OpenGL SDK но вие ще трябва да го проверим.CreativeLabs има OpenAL SDK, че дава възможност за създаването на улавяне буфери, но аз никога не съм го използват.Java също така е (мисля) някакъв звук клас, който позволява улавянето на звука вход.Но всичко във всичко, мисля, че са на разстояние най-добрите да го направя с DirectSound в VB или VC .

Разбира се, ако някой е член на риск на SoundBlaster регистри и знае как да се чете честота на дискретизация директно, че може да бъде най-добрият начин да отида.В единствените, които си спомням бяха за SB16 борда от Бродски и аз не знам дали те се прилагат към новите дъски.Опитайте тази връзка за да го прави директно в регистрите SB:

http://homepages.cae.wisc.edu/ ~ brodskye/sb16doc/sb16doc.html

Благодаря за инфо ... Има ли позоваване / например да се обадя на тази функция в VB6?Благодаря предварително.С уважение,aghie

Ползвал съм WaveLib за улавяне на аудио от линията вход.Можете да търсите за него и да намерят много примери.Предимството е, няма какво да се инсталира - тя получава компилирано в кода си.
Ако решите да използвате интерфейса на суров регистър към вашата звукова карта, вашата молба няма да бъде преносимо.Това означава, че той ще работи само с една звукова карта.
Ако изберете да използвате SDK като DirectSound или WaveLib, то ще бъде преносим и работи с всяка звукова карта, тъй като всяка звукова карта ще има собствен шофьор е инсталиран и да предоставят общ интерфейс.
При тестване, уверете се, че настройката на Аудио Миксер правилно (повечето от настройките по подразбиране ще се изключи въвеждане на ред в полза на микрофон вход) или няма да получите всички аудио дори кода си е работа.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back