Patch антена feedpoint

C

carbon9

Guest
Здравейте на всички,

В момента работим върху кръпка антени и се опита да симулира кръпка антена със софтуер XFDTD.Антената е дадена на хартия (Аналитичен СКОС. Компактен или Microstrip Arrow форма Антена "от Ст Kundukulam, М. Полсън, Aanandan и Mohanan в Wiley Периодично през 2002 година.)

Формата е даден в прикачения файл.Но проблемът е, а feedpoint (показва S (x0, Y0) във файла.).Точното място на feedpoint не е включен в доклада и като променяме feedpoint, на резонансна честота на антената промени бързо.

Може ли някой да дава информация за feedpoint?Има ли стандарт за feedpoint, така че тази позиция не е дадено на хартия?

С уважение,
Благодарности
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Кръпката място точка хранене не трябва да се отрази значително на резонансната честота.
Позицията на хранене точка дава желания въвеждане на съпротивление.

Съпротивлението на пластири feedpoint е около 300 ома на ръба и да се намали до 0 ома в центъра.Регулиране на feedpoint промени позицията на съпротивление.Връзката е приблизително по едно косинус крива.

Един от време на време вижда пластир с болт (центрирано) подкрепа на пластира.За доста дълго време се чудех как това ще стане.Всъщност, не е твърде зле.

Аз съм изненадан да чуя това, което виждате големи промени честота.

Благодаря хора за отговори.

След прочитане на отговора, аз съм подозрителен за нещо: Аз съм се опитват да намерят резонансна честота на антената от заговор на S11 с честота и аз се честотата, с която S11 е глобален минимум като резонансна честота.Това ли е наред?

Kindest отношение.

Когато няма антена съвпадение lumped компоненти (като в кръпка антена) можете да се доверите S11 да се антената е резонансната честота.

Трябва да знаете, най-доброто хранене линия за предаване на кръпка антени е да се използват коаксиални кабели, но ако не е възможно или microstrip CPW ще се оправи.

Благодаря за отговора.

Друг проблем е, че резонансната честота на TM10 и TM01 режими.Как мога да избира на поляризацията в симулация използване XFDTD, мисля, че напрежение източник определя посоката на поляризацията.Прав ли съм?

С уважение.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back