PAL видео AGC - съвети за проектиране

D

davorin

Guest
Някой е един добър съвет проект за тип PAL видео AGC? Проблемът е, че някои кодирани телевизионни канали са нещо като вълна триъгълник наслагване така една телевизия или видео се обърква и регулира амплитудата автоматично. Ето защо в резултат на което изображението с някои ярки области, в средата (след декодиране). Единствената част на видео сигнал, който може да ми каже амплитудата е сигнален цвят се спука. Така че може би използвате отстранени / ниски честоти филтрирана версия на цвят горя от желание да възстанови амплитуда на видео?

Вие сте по-добре да отида, за да тунера раздел и забавяне на AGC на видеото там това ще премахне проблема, който имат / Wizzard

Скъпи приятели, Вашият проблем не се отнася до верига AGC е насочена към една верига видео скоба. Чрез прикрепване на видео сигнал на върха на синхронизация на постоянно напрежение, на ниска честота superposed на видео сигнал ще бъде силно потиснати. Нека да знаят, ако имате нужда от видео мостра скоба верига. NandoPG

телевизори използват синхронизирани AGC методи, когато той само чете връх на синхронизация варива и държи на стойност над рамката. Номерът за декодиране на сигнала трябва да бъде в състояние да генерира външен triangel (Подозирам, синусова вълна се използва) и го изважда от база от видео лента. Друг трик е да се използва верига ниво на честота синусоида. Някои от тези системи използват синусоида на аудио канала, които могат да се филтрират и се добавят (изваждат) на база на сигнала групата видео.

Аз се опитах промяна на AGC съединение на моята VCR, който има Sanyo LA7578 чип. Не съм ли някакви късмет досега. На затягане не е наистина проблем тук (о; Изглежда, че кабелна телевизия компания изпрати огромен импулс по време на ВБИ, което обърква AGC Може би видео верига получава наситен без AGC мисля, че съм ще се опитам днес да се прикрие от входящите. Hsync и да видим дали мога да използвам средното ниво за регулиране на картината ... Странно е, че аз също имам някакъв призрак линии в по-ярки области. Както когато има някаква разлика богата част на снимката ... останалата част от линия има обърнати стойност Също така може да се окаже добра идея да публикувате някои снимки тук или обхвата на моя сайт (о.

Хм .... просто бърза мисъл (о;? Ли видео и телевизия обратна hsync сигнал за AGC или те регулирате нивото само въз основа на информация RF Може би по-ярките групи в картина възникнат в резултат от проблем, който VCR / TV не признават hsync правилно и използва видео сигнал за наливните AGC?

Той ще помогне да се знае какъв вид криптиране на вашата система използва / Wizzard

Вече е решен за VCR (о; ръчно задаване AGC чрез потенциометри ... В descrambler се основава на дизайн 3CHIP ... модифицирани малко за Финландия, въпреки че (о; Най-малко автоматично обръщане откриване работи сега ... Сега имам нужда да разбера как да забраните AGC в Blaupunkt телевизия (о;

Звучи като старата система SAVE използвани от Би Би Си преди няколко години (аналогова). Реших проблема след това, с помощта на лентовия филтър, след това усилват 90 ~ 95 KHz синусова вълна, че е била наложена на видео сигнал, а след това добавя към сигнала отново, но от изключване фаза, potentialy го Нулирането навън. Какво ще кажете за вашите аудио? потиснати превозвач? Наздраве SDA

Всъщност разбрах, WHT е (о, № задължително / триъгълник вълна ... Само изместен през VBI така AGC се обърква ... VCR добре сега (о; Сега за телевизия (о:

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back