P1db състояние, в което е за предпочитане пред iip3 и обратно

Y

Youncen

Guest
Аз попитах за този въпрос в моето интервю за работа,

Аз отговорих с: iip3 е за предпочитане пред p1db в някои случаи, когато спектърът на усилване на сигнала е сложно, като много канали сигнала по-точно да предскаже интермодулация от различни сигнали канал

p1db е удобно, особено в някои усилване на някои единични сигнали тон да се предскаже съм-ч. ефект на усилвателя

Но мисля, че това, което аз отговорих не е това, което управителят иска, аз съм наред?Това е първото ми интервю за работа?, а втората quesiton защо сигма-делта PLL е по-добре, отколкото цяло число-н PLL,
Аз answerd с: 18 19 дивизии е по-добре, отколкото просто един 185 разделяне чрез сравняване на някои стимул с 20 db degration фаза на шум.
и все още не това, което иска мениджър мисля.
Последно редактиран от Youncen на 26-ти Ноември, 2006 12:28; Редактирано общо 1 път

Мисля, че идеята е, че IP3 е малък сигнал стойност, докато P-1 db е голям един сигнал

благодарности
iip3 но защо е избран? (LNA?) или защо p1db е избран? (БКП?)

PLL за по-добро от това, различни архитектури частична или по-добре, отколкото цяло число N PLL

отговорът ще бъде различен
khouly

до 3 #
Въпросът е преработен, цяло число-N

P1dB и IP3 са свързани в повечето случаи, като правило на палеца на LNAs IP3 ~ P1dB 10.
така че не разбира напълно вашия въпрос ...
Доколкото знам, ние обикновено се IP3 в изчисленията приемник верига, за да разберете динамичен обхват, P1dB се използва предавател, за да се уверете, че не изкривяват сигнала или да създадете ММ.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back