Oscillator дизайн грешки в Микровълнова Office

J

JMM

Guest
Здравейте Manju, аз имам същия проблем, че Gorilla_13. Мога ли да ми помогнете? Моля.

Здравейте JMM, Вашият проблем е различен, но съобщението за грешка е същата ...!!! Мисля, че имате добри осцилатор моделиране ... Но има няколко неща, които трябва да се отбележи и определи те са ... 1. В крайното Oscillator схематичен сте използвали прекратяване порт и опит за достъп до Нелинейни (хармоничен баланс) измервания, спектър и др. Мощност .. Оттук грешка ... Така че ще трябва да превключите порта на порта източник (RF Harmonic пристанище) След това работи добре ... Също да промените честотите на проекта до желания диапазон (вместо от DC ).... 2. Когато искате да погледнете Нелинейни измервания, ще трябва да използвате подправка модели за всички устройства (не трябва да използват S-параметри специално за BJT / БНТ / Diodes) ... Ако използвате всеки S-parametr файлове за пасивни устройства (кондензатор / индуктор), след това се опитайте да екстраполиране на резултатите Upto DC & след това използвайте Fils обратно в Нелинейни верига схематичен за хармоничен баланс симулация ... Имам модифицирани няколко по-горе и приложени към настоящото ... Надявам се, че това ви помага да .. нека ме познават, имате нужда от допълнителни разяснения ... --- Manju ---

Здравейте JMM Също така има много нови примери и уроци за Oscillator дизайн в AWR Микровълнова Office 2007 V7.50 / Примери папка ... MWO има някои добри мощни възможности за анализ осцилатори (1 OSCTEST2 елемент, който да разбие на обратна връзка, за да търсят доближат условията на колебание и 2 OSCAPROBE се използва за определяне на нелинейни характеристики на осцилатора). Са приложени няколко AWR осцилатор MWO дизайн документи, за ваше сведение ... http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=760176 # 760176 http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=864493 # 864493 --- manju ---

Здравейте Manju, благодаря ви много за отговорите толкова бързо. Тъй като можете да видите английският ми е лошо, но аз се надявам, че бихте могли да ме разберете. Проектът, че Ти си Ме пратил не показва грешка, коментира за вас, обаче, когато започва симулация, остава дълго време симулиране на 1,1 GHz показва съобщения като "с помощта на намаляване на ... db". В крайна сметка аз се отчаят и да завърши симулацията. Какво това става?. Разбира се, моето име е Хави и аз съм студент на телекомуникациите инженерство в Университета на Картахена в южната част на Испания. Осцилатор формира част от моя проект края на кариерата. От къде сте?. Бих искал да знам дали мога да ви помогне за решаването на тези малки съмнения, че ме карат да се загуби много време. Само мога да говоря с тебе отвъд този уеб?. Били ли сте електронна поща. Много е важно за моята вашата помощ. Благодаря ви много за вниманието и вашата помощ. Пожелания.

Здравейте Manju, аз работя по цял ден и са решили проблема, че аз ви попитах в предишното съобщение. Сега аз трябва да получат същите резултати с помощта на блок OSC_S на зрителната система Simulator. Схематични остава равен, колкото ми го изпрати, но когато го въведе вътре в блока, OSC_S програмата показва: не може да се свърже с осцилатора симулатор. Може ли да ми помогне моля? Благодаря ви много отново.

Здравейте Хави, Да им е причина ... Прочети следните внос OSC_S характеристиките на Службата Микровълнова (MWO) осцилатор дизайн в VSS. Ниво на мощност, честотата на трептенията и шума фаза могат да бъдат получени от симулация MWO. Честота на трептене се определя от нелинейни симулация в определен хармонични индекс, докато всички останали хармоници се игнорират. MWO верига трябва да съдържа симулация на шум фаза на осцилатор с цел да се модел на шум фаза. Един добър пример на една и съща в следната папка може да се използва за настройка .. C: \\ Program Files \\ AWR \\ AWR2007 \\ Примери \\ Visual_System_Simulator \\ Phase_Noise \\ IQ_MOD_PhaseNoise.emp Ако все още имате проблем ... тогава ме изпрати променения файл проект ... С най-добри пожелания, manju

Здравейте Manju, как сте?. Аз ви пиша за коментар към вас, че аз не успяват да се симулира правилно проект на осцилатора. За ниво на верига (MWO), бих могъл да получи желаният резултат, но сега аз трябва да получат същите резултати с помощта на VSS и устройство OSC_S. Имам го опитвали много форми, но тя не работи. Можете ли да ми помогне отново. Ако получа желаното резултати с това устройство ще завърши около 50% от моя проект край на кариерата. Благодаря ви много отново.

Здравейте Хави, ОК ... Просто ми предостави Стара честотния осцилатор ... Също така имате 2N5179 модел PSPICE устройство, ако е така след това да го качите тук ... Така че ще бъде лесно да ръководи цялостно решение ... --- Manju ---

Здравейте Manju осцилатор е проект на един съученик на университета. Тъй като съм ви коментира, моята мисия е да се получат същите резултати в VSS. Това съученик ми даде на проекта, че са ви изпратили, следователно, имам само една и съща информация, която съществува в проекта и на симулациите реализирани до ниво от верига. Прилагам спектър, който приблизително трябва да има осцилатор. Както можете да видите, осцилатор трябва да работят на 1296MHz. Съжалявам, но аз не разполага с повече информация. Ако имате нужда от него, мога да помоля в университета. Благодаря ви много за проявения интерес.

Здравейте, Хави, ме Изпратете споменатите спектър парцел MWO файла проект Oscillator .... Моля, имайте предвид, по-рано изпратен файл не работи или колебания в споменатите честота ... Ако Circuit MWO Схема на осцилатор работи добре, то е толкова просто, колкото subcircuit в по-висока йерархия на диаграма система като блок (OSC_S) ... За типичен пример на една и съща приложения ... --- Manju ---

Здравейте Manju Това ще се използва като осцилатор локалния осцилатор на миксери, че ние трябва да се проектира приемник на radiotelescope, които ще работят до 1420MHz. Имаме нужда от локален осцилатор на 1296MHz, за да получи знак за 124MHz след смесените. Аз ви да прикачвате следните файлове: oscilador_manju: Това е първият файл, че Ти си Ме пратил. Добавих схематично VSS с OSC_S, но когато аз го симулират, програмата показва следната грешка: не може да се свърже с осцилатор simulator.why?. Въпреки това, той показва резултатите от Circuit Схематично MWO. Можете да я видите в файлове "Espectro.jpg" и "Espectro.txt". В примера, че сте ме изпрати, те използват устройство "OSCAPROBE", но аз не знам къде да го поставите вътре в схематичен. В проекта "Oscilador" Аз го използвате, но симулатор показва грешка: "Failed да намерите условия за стартиране в определен честотен диапазон" или "повече от един тон, не е позволено в осцилатор схематичен". Ако имате нужда от повече информация, кажете ми го моля. Поздрав.

Някой има урок за въвеждането MWO ръководство за това как да изпълните някои прости симулация. Благодаря!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back