opamp sawtooth напрежение поколение

P

polarized

Guest
Здравейте всички,

Аз съм с двойна оперативни усилвател, първата е квадратна вълна oscilator, а вторият е интегратор на предишния етап.Оперативната усилватели захранване е симетрична в момента,
9 V и-9V.Аз съм с помощта на миниатюрни превключване веригата за генериране-9V.Аз мислех, че е възможно да се създаде напрежение sawtooth форма от захранване на opamps от едно захранване, например, само
9 В.По този начин, аз няма да се нуждае от смяна на верига.Може ли интегратор произведе отрицателен наклон, ако opamp се захранва от един захранване?Благодарности.

Ако двете opamps се захранват от една и съща unsymmetrical захранване, тогава да, ще се получи същото waveforms.

Единствената разлика е, че sawtooth вече не е центрирано около нулата, но около половината ви захранване.Така че, ако сте с най-9V, на sawtooth ще бъде съсредоточена около 4.5V.Ако това не е проблем за теб, тогава всичко е наред.

Обърнете внимание на някои възможни проблеми.
1.Аз не знам какъв тип OA, който използвате, но ussualy OA не железопътния към железопътния изхода и "ниско" и "високо" изходни напрежения на квадратен вълна oscilator би се unsymmetrical според захранване.За пример: Ниска 0.4V и върховен 7.5V (не 8.6V, което съвпада 0.4V).Това ще предизвика различни склонове на "попадат" и "нараства" такива.
2." " Въвеждане на втория OA трябва да се connectod за напрежение делител, направени от двама 1% резистори, Fe 10kOhm

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back