OpAmp шум и breadboards

B

BeeBop

Guest
Привет,
Имам няколко въпроса по отношение на ОП ампера, и как да се намали шума.

Моята схема е изградена върху breadboard.(Да, найлон пластмасови неща, и тя е по-голям, 3 IC широк борда.)

Аз
съм с TL081 ОП ампера в кръг.Първата е конфигуриран като Wien осцилатор.Тя се поставя хубава хня вълната на около 5 KHz, около 10 волта пик до пик.Тогава тази сигнал чрез Резистор мрежа; от 100 K до усилвател конфигурирани като непостоянен обърнат усилвател, както и 560 ома резистор към земята.

Вторият етап е с 6,1 - 10k обратна Резистор към обърнат въвеждане.A двойка на сонди мерки, резистентност, която е свързана между обърнат на входа и на земята (в обратна цикъл.) Всичко работи много добре,
с изключение има доста шум, идващ от неконсолидирания обърнат усилвател.

Имах схема на работа, и остави го дават като отидох на работа.Когато се върнах вкъщи тази вечер, и е настроена да показва всички приятел, изхода е Скачаща wildly.Той спря, когато го изключите захранването за няколко минути.Тогава добавя няколко ,01 uF капачките на всички мои V и V-доставки за чипове.Също така,
намерих да се намали шума, малко по-нататъшно като добавя ,01 uF капачка в сонди.

Аз изключен на осцилатор,
както и продукцията на които не беше Скачаща обърнат усилвател с мощност само с чип,
както и обратната връзка резистор.
Какво е най-тревожи, е, че ако не само силата на TL081, не резистори на всички или само с 560 ома относно несъответствието обърнат вход, на чип все още е пускането някои непредсказуеми импулси за закрепване 6 (output.)

Тези импулси нормално в тези ОП ампера?Как се справят с този шум?Дали е заради моята схема е на breadboard, и трябва да работят по-добре, когато се опитвам същата верига за прототип борда?Мога да справя доста шум, но изхода е Скачаща 50 - 100 Мили-волта всеки път, този шум се случи, което ще направи да го прочетете с ADC много трудно.

Мога кой да хвърли светлина за мен?

Благодаря за слушане,
Роберт

Предполагам, че вие искате да построите ohmeter с аудио посочване на резистентност.Свързване на дълги сонди към обърнат входа на opamp може да предизвика ефект, който споменава.Най-добрият начин да се мярка на съпротивление с настоящите източник, за да се избегне шума и нестабилност.Можете да improove вашата верига от включването доста големи Резистор (1Megohm или повече) и кондензатор между обърнат на входа и на основание на Резистор ще бъде успоредно с резистор при теста.Това ще доведе до намаляване на шума и "моторница" oscilation.Все пак най-добрият начин е да се измери резистентност и използването на напрежение контролирани Резистор (или jfet) за контрол на печалба на вашата продукция.

Благодарим ви за отговора!

Цитат:

Предполагам, че вие искате да построите ohmeter с аудио посочване на резистентност.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back