opamp трябва да се използва

A

avinash

Guest
Искам opamp, които биха могли да карам CMOS switch.which вид oamp и трябва use.what спекулация и трябва да имаме предвид при проектирането че opamp.

За шофиране превключвател, на GBW на OPAMP трябва да бъде повече от 3 до 4 пъти честотата на превключване. Също така, opamp действително трябва също карам капачката на ключа се опитва да се зарежда. Следователно, opamp трябва да бъде в състояние да нанесе на кондензатор.

Благодарим ви за вашата помощ vamchi. още един query.does за резистентността на ключа играе никаква роля за способността на opamp или аз трябва само да се концентрира върху капацитивен (капацитет, който включите такси) шофиране способност на opamp.

ON съпротива всъщност ефекти уреждане процент на Opamp. Опитайте и преходно симулация и след това преминете ключа ON и OFF, за да се тества уреждане на ограничения. Заредете мъдър, той е кондензатор, който е от решаващо значение. Това е така, защото с един ключ и капачка, само DC път до земята е чрез кондензатор.

скъпи vamsi, да искате да кажете, че на съпротива не оказва влияние върху натоварването на opamp.but, как тя може да be.because само в O / P на opamp ключ е placed.capacitor е поставен след ключа. Освен това кондензатор ми е на 40pf opamp value.which архитектура, е полезно, за да карате тази vaue cap.thanks в предварително.

40 PF е много голям кондензатор. Ако не да има ограничение за включване, можете да се опитате да го карам с нормална OTA. Ако захранването е ограничението, трябва да имате настоящия етап (от клас А или клас AB) във вашата opamp. Както вече казах, на съпротива превключвател няма да има никакъв ефект върху печалбата на DC на opamp, но на GBW и уреждане. Ако съпротивата причинява LHP нула, то на изхода ще уреди все пак ....

скъпи vamsi, това, което мисля е, ако O / P съпротивление на opamp е висока в сравнение с превключване на съпротива, O / P volatge ще drop.am право. Освен това, моля да ми кажете подробно как превключвател съпротива има ефект върху честотната лента и време за установяване на opamp.

Уважаеми Авинаш, идващи към вашия случай, на първо място DC печалба е само извършва от изходното натоварване, което води до ефективна съпротива на по-малко от r0 до земята. Не забравяйте, в DC, печалбата е грама * (r0 | | RL). В твоя случай, аз не виждам никакви прекия път до земята. Тя е чрез ключа (който е много по-малко съпротивление) и кондензатор. Оттук няма пряка RL (на ключа), което може да намали печалбата на DC. Ами на GBW, исках да кажа, че вместо просто полюс на изхода под формата на Capacitance, сега виждам натоварване на Switch за ВЕИ и капачка в серия като товар. Това ще предизвика LHP нула в големината и отговори фаза. Така че, стабилност би могла да бъде от решаващо значение, в смисъл, че могат да бъдат заглушени звънене. Вие трябва да размера на ключа, че нула LHP е извън тактовата честота на ключа .......

Поздрави. Авинаш да публикувате схематично или чертеж на вашата верига? Бих искал да разбере начина, по който се свързвате кондензатор, за който говорите. Благодаря предварително. :)

скъпи vamsi, благодаря. аз имам предназначени opamp с 5pf натоварване. Сега аз симулират фаза марж за 25pf товар, свързан между O / P на opamp и vss.obviously моята граница на фаза ще се влоши. сега аз симулират фаза марж за 15K съпротива в серия с 25pf капачка между O / P на opamp и vss.now ми improves.what фаза марж е причината, която стои зад that.is че нулата LHP impoving фаза margin.if да, как и как LHP нула идва в picture.moreover, ако LHP нула е подобряване на фаза марж, какво е необходимо да се притесняваш. Мисля, че Енрике е разбрал too.there проблем е необходимо да се изпрати на схематични.

Уважаеми Авинаш Там са .... вие сте прав, кристално ясно.

Уважаеми vamsi не ми каже как нула LHP идва в picture.moreover, ако LHP подобрява ми фаза марж, какво е въпрос на притеснение?

Добре ... LHP нула се увеличава фаза марж. По същия начин ще се увеличи печалбата -20db/dec. така че може да има проблемите с O / P люлка.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back