OPAMP трептене

S

satheeshvelu

Guest
Здравейте всички,
Аз симулирани едно биполярно OPAMP напрежение последовател.Честотната характеристика нямат никакво колебание.

Но когато е свързан резистор (45k) за обратна връзка, има едно колебание.

OPAMP Тъй като това е един от многото OPAMPs в ЗК, не можех да добавите капацитивен товар, който засяга фаза марж.

Има ли друг начин да се избегне .. трептене?
Прикачен в PDF формат.

Благодарности,
Satheesh
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Здрасти,
Опитайте да сложите малък кондензатор в обратната връзка резистор, за да се компенсира за фазата на смяна introcuced с капацитет opamp вход.

С уважение,
Laktronics

Здрасти

Благодаря за вашето предложение.
Тя работи добре.
Но аз бих искал да го освободим от това, което прави вход капацитет се отнасят до ..?
Вътре в OPAMP имаме само един Милър кондензатор, който е настроен да се реши на полюс и нула.

Така че по друг начин, вместо за добавяне на кондензатор в обратната връзка резистор, ние можем да променим това Милър Capacitance да настроите полюс.

Прав ли съм ..?

Благодарности,
Satheesh

Цитат:

Вътре в OPAMP имаме само един Милър Кондензатор

Аз не съм биполярно човек, но аз съм доста объркан защо капачката на обратна връзка може да премахне или да натиснете на нула и поле за чифт по-висока честота?
И чрез въвеждането на този кръст заедно капачка ще бъде по-малък ъгъл Честотен през втората лош знак?ако това не намалява доминиращата полюс, тогава corss необвързано капачка не трябва да бъде прекалено малка Cuz обратна връзка съпротива се очаква да бъде много по-голям от един вход.

Здрасти,
Всъщност тя добавя нула и отменя полюс се дължи на обратна резистор и капачката на въвеждане на opamp, това е как го видя.

С уважение,
Laktronics

Според втората Боде, увеличението на размера трябва да бъде причинено от нула вместо въвеждане полюс.Added след 2 минути:И това е удивително, че в двуполюсния свят на GBW може да бъде увеличен без никакви други разходи само чрез въвеждане на съпротивление.

Цитат:

Това е удивително, че в двуполюсния свят на GBW може да бъде увеличен без никакви други разходи само чрез въвеждане на резистор

Здрасти,
Аз също не е забелязала на нула в соча парцел, дължащи се на обратна резистор.За този въпрос, аз само си отиде от проблема, въведени с обратна резистор, за които аз предложих решение.

С уважение,
Laktronics.Added след 19 минути:Здрасти,
Това ли е ефект, дължащ се на feedforward дизайн в усилвателя?
С уважение,
Laktronics

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back