OPAMP кондензатор въпрос

J

jacksimonbirch

Guest
Здрасти,

Аз съм просто opamp проектиране, който има 5pF кондензатор.Аз съм с оформлението библиотека, която е на разположение в библиотеката gpdk446.В резултат на 5pF кондензатор е наистина "голям", по-големи от цялата верига със 100 или повече.Знам, че кондензатор оформление може да бъде по-малък, използвайки различни дизайна като поли-poly2, че gpdk446 не са poly2.Значи, аз доста заседна.

Има ли все пак да направи capaciot оформление малки използване на библиотеката имам?

благодарности

Можете да използвате MOS капачка.
Това е да се каже, кратко SD като един терминал, портата като друг терминал.Уверете се, че | Vgs | е много по-малко | Vt |.

Използвайте N-добре Nmos като праг

kyrandia написа:

Използвайте N-добре Nmos като праг

Здрасти

Какво е значението на N-добре Nmos?За общата си смисъл, ще има обикновено се PMOs в N-добре.Дори и да е тройна добре, това е actuall все още толкова.

Моля, наказвай ме, ако греша.Благодарности.

с уважение,
jordan76

sunking написа:

Можете да използвате MOS капачка.

Това е да се каже, кратко SD като един терминал, портата като друг терминал.
Уверете се, че | Vgs | е много по-малко | Vt |.

jordan76 написа:

ЗдрастиКакво е значението на N-добре Nmos?
За общата си смисъл, ще има обикновено се PMOs в N-добре.
Дори и да е тройна добре, това е actuall все още толкова.Моля, наказвай ме, ако греша.
Благодарности.с уважение,

jordan76

huges,

Можете ли да ми обясни подробно за натрупване и капацитет по време на този процес, и може ли да ми кажете как да се свържете на 4 терминала, докато използвате такъв Nwell NMOS?

Аз съм объркан за такова устройство.

Благодарности

Структурата оглед и напречно сечение възгледи се показват в приложената фигура.Тъй като S / D и канал са всички N-тип, терминал Б не е необходимо да бъдат изготвени изрично.
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

selvaraja написа:

можете да използвате Mim capasistor.

МИМ е начална за Метал-изолатори-метъл.Може би е ММС Метал-Метал кондензатор.Тогава те са едно и също нещо.Единицата капацитет на ОСП MIM в смесена технология сигнал е около 1fF/um [подкрепа] 2 [/ подкрепа].Въпреки, че тази стойност е по-малка от тази на капачката MOS, че е много по-голяма от тази на кондензатор, образувана от маршрута метални слоеве.МИМ капачката е минимална паразитна резистентност.Но това изисква Mixed-Signal процес вариант, тъй като PiP се капачка.

Можете да refere "CMOS аналогови дизайн схема"
Page 83 до 85

В книгата могат да бъдат свалени в този форум.

В CMOS аналогови дизайн верига, страница 44 до Page47 въведат по-капачка, която можете да използвате

Понякога се налага да използвате PMOS, тъй като голяма част от нормалните NMOS трябва да бъде свързан със земята винаги.

rtpq написа:

Понякога се налага да използвате PMOS, тъй като голяма част от нормалните NMOS трябва да бъде свързан със земята винаги.

По мое мнение, ние трябва да помисли за полярността на капачката PMOS.Терминалът G трябва да се свързва с относително ниско напрежение.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back