OPamp дизайн!

G

Guest

Guest
Мога кой да ми препоръчате решават пример за дизайн на даден тип opamp?ИЛИ

Списък на стъпки, докато проектиране един от opamps като тази?Просто използвайте фиктивно дизайн спецификации.Не мога да ги използва за собствените си изисквания.

С уважение,
Саад
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

haha, видях, че се намират в Саутхемптън, Великобритания.И аз съм запознат с вашия OPAMP архитектура, така че предполагам, сте работили по opamp дизайн задача.
Имам си собствен доклад, който има същата тема, както вие искате.Дано това
е от полза.

PS: Учил съм в Саутхемптън миналата година

Това е един етап opamp.

Придобийте = gm1 * ro6 / / r07;

GB = gm1 * CL;

Обърнете внимание на тези текущи огледала, които имат лоши последици за DC офсетов и лента.

Здравей skythunder!

Благодаря за помощта ви.Това infact isn't заданието, а част от проекта.

1.Можеш ли да обясниш как се pmos огледалото добави DC компенсира с усилвател и засяга неговата връзка?Всяка връзка в подкрепа на това?

2.Как действа това компенсира повлияе на ефективността, ако opamp е да се използва като "напрежение сравнение"?

Благодарности

отразявайки на не по-съвършен, VDS разликата в 2 PMOS.
Вие не може да се определи изходното напрежение на някои номера, не е възможно.
В компенсира ще добави компенсира с диференциално напрежение изисква да направя сравнение с флип.
В компенсира ще бъдат добавени от приноса двойка.

Здравей, Саад,

да бъде честен, мисля, че тази структура не е толкова добро.
Има три прости текущата огледала.VDS разминаване води до DC офсет, и текущо въвеждане на огледалото за обратно виждане полюси и нули, които влияят върху честотата отговор на OPAMP.

Признавам, че biasing cascode производство етап схема в моя доклад, не е възможно, трябва да се създадат практически biasing мрежа.

Между другото, по това време бях научил от
проф. Redman.Бяла, той е много добър преподавател.Ако е възможно, може да избере своя клас --- Аналогов и смесени сигнали CMOS дизайн.Вие може да получите допълнителна помощ.

здрасти
Някой може да предложи ми проектиране на високи резултати opamp alongwith стъпките участват и спецификации.Имам нужда от това спешно за моята работа по проекти, PLZ, ако всеки може да изпрати на aruvlsi84 (AT) gmail.comДобавени след 45 минути:здрасти
Някой може да предложи ми проектиране на високи резултати opamp alongwith стъпките участват и спецификации.Имам нужда от това спешно за моята работа по проекти, PLZ, ако всеки може да изпрати на aruvlsi84 (AT) gmail.com

Прочетете Алън и holbreg за сравнение дизайн.
И архитектура има никакви проблеми, видяхме достатъчно от тях работят правилно на силиций.

Аз направих един и същи проект в Hspice, само на секунда клон от лявата не беше там, искате ли го, защото ако го направите, трябва да минете през моите файлове.

Нека ти знаеш, ако имаш.

Намерени файла.

@ ambreesh

В схема изглежда добре, но поради своята не-симетричен характер, води и попадат пъти на изхода не са равни.Как да подобрим?@ skythunder

Благодаря много за Ур помогне.U споменати проблема с неправилното cascode biasing.Можете ли да ми помогне за това??С уважение

Искате ли да има увеличение и попада същото време в цяла PVT после не мога да ви помогна.те ще се променят.
Какви са вашите изисквания за дизайн?
Каква е reponce път, когато е необходимо, какво е натоварването ви сравнение види.
За какво въвеждане вариант ли искате да ouptut флип.
Аз все още ще се предполага, че отиваш в сравнение дизайн в Алън HOLBERG

Имам comeup с проектиране, посочени в Алън HOLBERG книга ..но че isn't симетричен .. също така чувствителни към температурата и процеса вариации ..

infact Im опитва да направи рампата генератор, че използва opamp и сравнение.честотата на триъгълника на вълната е трябвало да бъде 1MHz

Също така, Im използвайки сравнение в клас-D модулация етап.ако сравнение не е симетрична, то въвежда хармонично изкривяване в amplifer (което е нежелателно)

ако може да ми даде предложения да отиде до край с този дизайн ..Освен това, дизайнът на този вид сравнение (на схематични и hve качен) не е в Книгата на "Алън HOLBERG"

благодарности

за да създадете ОП усилвател или аналогова верига първо HAV да реши броя на полюси и нули се изисква и разположението на тези полюси и нули.След приключване на подходяща конфигурация на желаното съединение и да намерят своето transferfunction от нейните малки сигнал конфигурация, която също се базира на операционна честота.след този мач желания брой полюси и нули и compair стойностите с прехвърлянето функция, и ако намеря по-малка полюс нули и след това се опитайте да indroduce повече в Ур верига с помощта на кондензатори и резистори избегне използваш индуктори и ако U получите още полюси нули и след това се опитайте да преместите нежелателно един часа далеч от операционната региона или до безкрайност или до нула ос.после след около ittration U може да получи суров дизайн с някои стойности на evey компонент на прилагат kvl или KCl на Ур дизайн и се опитайте да разберете от настоящата и мач него.

Това
е много проста схема!С CMR, обхват на Vout, иначе както GB, SR, тогава можете да easly caculate го ...
Ако искаш голям Av, опитайте се да използвате cascode ..

Това е основната схема, и понякога не е достатъчно добър за приложение,

как да се компенсират напрежението

неговото добро начинаещи схема, тя ще ви осигури проектирането чувство.Веднага скача до голяма и сложна схема ще направи обратен загубени.

Juz двете си стотинки, coz аз съм в момента проектиране високопроизводителния ОП усилвател.

С уважение!

Това е една добра основни ОП усилвател, за да започнете.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back