Opamp Дизайн Помощ ..

V

Vabzter

Guest
Здравейте всички,
Имам следните спецификации и аз искам да създадете opamp.Заявлението е, че тя трябва да бъде свързана към изхода на КПР и разширява от 1.2 (пълна о скала / P на КПР) до 1,75 V. Така че ще го свържете в конфигурация без обръщане ..

Vcc = 1.8V
VOUT = 1.75V
CL = 35pF, RL = 5Kohms
IDC <60uA
BW = 200KHz.
SR не е фиксиран, но може да бъде много бавен Opamp.
Имам предназначени обикновено 2 етап Opamp, но не се получи в пълен ход продукция.Трябва ли да отидем на cascode с клас AB изход?
Всяко sugestions / указатели с този дизайн ..
Благодарности
Vabzter

ако доставката е 1.8V, аз мисля, cascode не може да подкрепи 1.75V продукция.

За да получите максимален люлка продукция, опитайте се да се съхранява само Vds сб50mV ще бъде трудно да се получи ....
Опитайте клас AB, или железопътен към железопътен продукция етап и изберете W / L, за да имат ниска Vds сб

А два opamp етап би могло мач, но не сте могли да cascode.

Cascode не може да ви помогне да постигнете по-добро люлка продукция. Клас AB може да върши работа аз вярвам, но ще пострада от по-голяма нелинейност. Можете също да опитате диференциални усилватели чифт. С разликата усилватели можете да получите двойно оригиналния си люлка особено ако сте може да получи разликата входен сигнал. Ако входния сигнал е приключила една, мисля, че все още може да се удвои люлка на цената на половината си печалба.

Здрасти
Благодаря за всички отговори .. Какво undustood това, което аз мога да имам просто 2 етап с клас AB като изходна фаза.Това ли е правилното?
Също така може някой пост има линкове / документи за клас AB дизайн CMOS .. Това би било много полезно Томе.
Благодарности
Vabzter

Vabzter написа:

Здрасти

Благодаря за всички отговори .. Какво undustood това, което аз мога да имам просто 2 етап с клас AB като изходна фаза.
Това ли е правилното?

Също така може някой пост има линкове / документи за клас AB дизайн CMOS .. Това би било много полезно Томе.

Благодарности

Vabzter

Vabzter написа:

Здравейте всички,

Имам следните спецификации и аз искам да създадете opamp.
Заявлението е, че тя трябва да бъде свързан към изхода на КПР и разширява от 1.2 (пълна о скала / P на КПР) до 1,75 V. Така че ще го свържете в конфигурация без обръщане ..

isaacnewton написа:Vabzter написа:

Здравейте всички,

Имам следните спецификации и аз искам да създадете opamp.
Заявлението е, че тя трябва да бъде свързан към изхода на КПР и разширява от 1.2 (пълна о скала / P на КПР) до 1,75 V. Така че ще го свържете в конфигурация без обръщане ..

Можете също така да се отнасят към IEEE документи, като например
Б. Sekerkiran, компактен Rail-да-Rail Output
Сцена за CMOS операционни усилватели, IEEE вестник
на Solid-State Circuits, кн.34, п.107-110, 1999.

Мисля, че за тази ниска voltsges и да получите пълен железопътен транспорт към железниците, суинг по-добре да отида за сгънати cascode НДСВ PMOs диференциално усилвател

Определено клас AB усилвател е необходимо на вашия дизайн!Added след 2 минути:Можете да прочетете книгата Филип Алън и изберете един лесен OP-AMP структура!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back