Op-Amp стабилност от затворен контур Боде Парцел

F

flamingo2010

Guest
Здравейте, аз съм с помощта на операционни усилватели, аналогови устройство AD8506 като буфер за единство печалба. Тя ще трябва да карам някои натоварване капацитет. От анализа на AC, как мога да кажа, ако системата е стабилна база за Боде парцел на затворена система на веригата? Разбирам, че ако се вгледате в отворен контур парцел и мярка ч. в единство и ако тя е под -180, това е нестабилен. Все пак, как да ви кажа, стабилност от затворен контур Боде парцел? Благодаря.

Аз не съм наясно терминология на отворен в сравнение с затворен контур. За да се определи стабилността, ние с нетърпение в цикъла печалба. Фаза на единство печалба на -180 степен означава нулева фаза марж, или с други думи "гарантирано" нестабилност. А практически PM изискване ще бъде 60 градуса (няма печалба пик) - до 45 градуса. Затворен цикъл на печалба е общото усилване на обратна връзка усилвател. Един усилвател нестабилна ще покаже безкрайна величина на усилването пик. На практика, ние не изискват например 3 db печалба, като достигне своя връх за подходящ усилвател.

Hi фламинго, харесва ми да добавя нещо към отговор FVM. Той спомена "безкрайна величина печалба пик" за затворена усилването на усилвател, че е нестабилен. Все пак, това е вярно само в случай, че фаза марж е нула (случай на колебание). За отрицателните маржове фаза магнитуд парцел "се връща" на квази-нормално поведение. Това означава, че от големината парцел с променлив ток не може да види, ако веригата е стабилна или не. Въпреки това, ако се вгледате в отговор фаза, ще наблюдаваме нараства фаза (положителен наклон). Това винаги е типичен признак за нестабилност.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back