Op усилвател схема за шофиране на 20uF натоварване

A

ack88

Guest
Здравейте, Благодаря предварително за четене. Опитвам се да карам 20uF товар с приложен верига на усилвателя. Използвал съм AD825 ОП amp.Basically аз давам [Vac + (Vdc / 2)] без инвертиращия вход и получаване на Vac + Vdc на изхода. Изходът не е стабилен с тази конфигурация. Трябва ли да се сложи транзистор етапа на изходна мощност или нещо друго за това? Благодаря

Няколко добри препоръки по темата, които биха могли да бъдат заслужава да се прочете: "Прилагане Забележка 1245 Неограничен Капацитивен диск Load Op Amp взема Познай Работа за дизайн" http://www.ti.com/lit/an/snoa424b/ snoa424b.pdf Шофиране Капацитивни товари с ОП ампера http://ww1.microchip.com/downloads/en/appnotes/00884a.pdf Джим

Никога не съм използвал AD825 усилвателя преди, но аз току-що прочете табличен си и на пръв поглед Фигура 31 привлече вниманието ми. В че обръщане топология те измерват звъни за 400pF натоварване. Разбира се, че имат повече печалба, но капацитивен товар е много по-тежка, тя може да стане нестабилна. Вярвам, че трябва да прочетете листа с данни в детайли с акцент на фазовите маржове за различни условия на натоварване, ако те са включени (не съм чел листа с данни в подробности.), Преди да реши да отиде за друг етап.

Благодаря за препратките, тя помогна. ОП усилвател има неограничена капацитивен натоварване и също дава добър резултат за един ограничен диапазон. Аз се опитвам да даде 100mV прахосмукачка 20kHz. на уби ставка за усилвателя ОП е 125V/us,. Така че най-20kHz, аз съм в състояние да даде само около 19mV като вход. Така че всякакви предложения за това.

Собствените си мнения са повишаване на два въпроса: - условия за постигане на стабилност с капацитивен товар - необходимите ОП параметри за 100 MV AC @ 20 kHz Ще започна с втората точка. Не мога да следват курс за изчисление уби, но можете лесно да се изчисли необходимия изходен ток. Изчисля около 0,25 за 100 МПС и 20 KHz, така че е очевидно, че редовно ОП не може да управлява товара. А мощността на ОП, усилвател с дискретни транзистора бустер или дискретни транзисторен усилвател не изглежда необходимо. Принципът на Riso предложи, в microcip AN основно могат да работят. Има и други схеми с по-добра точност DC, но това е съмнително, ако те предлагат предимство за този проблем. Нисък импеданс кондензатор обаче ще намали значително ОП GBW (печалба пропускателна способност продукт) и се нуждаят от излишък на честотната лента (10 - 100 MHz обхват) за 20 KHz честота на сигнала. Тя следва да бъдат окончателно бе споменато, че в затворена верига стабилност с капацитивен товар може да бъде постигната по-добре с ток на изхода на усилвателя (ОТА) в сравнение с изходното напрежение (редовно ОП). Но няма силнотокови чипове Ота, доколкото аз съм запознат. Но вие може да приложи принципа в собствената си усилвател дизайн.

Благодаря за отговора FVM помогна много. Добавих Riso (около 500 ома) и проверка на изход, това е добро за около 5-7 KHz, но след това същата история нестабилна, така че да продължи от тук всякаква друга техника за компенсация, с която мога да се справям с по-високи честоти. Приложено се изпраща на отговор, аз имам. http://images.elektroda.net/91_1330395894.png~~V

Анализ на печалбата на линия и се опитват да го приспособи към стабилна рол-оф. Ако имате нужда от специфична затворен контур честотна лента, както и, най-вероятно само един усилвател с по-висока честотна лента може да реши проблема. За просто изчисление ръка, може да се предположи с отворен импеданс на контур ОП мощност от около 30 ома, както е предложено от диаграма технически характеристики TPC 4. Ако скица вещаят диаграма, ще видите една двойка полюс / нула, създаден от изхода натоварване на RC (МИГ / олово). Преходът печалба единство трябва да се появи на честоти над нулата, така че с AD825, Riso трябва да бъде увеличен над 0,5 ома дори и за буфер на единство печалба. Добавяне на изход етап може да се изисква за шофиране предвидената изходен ток. Но трябва да е клас AB етап, за да се избегнат отрицателните ефекти на усилването на бримкови. Това е по-нисък изходен импеданс дава по-добри шансове за създаване на стабилен цикъл.

Решението е точна. Въпреки това, той може да помогне при вземането на част от продукцията люлки и осигуряват обратна връзка Bootstrap за подобряване на прехода и размножаване delay.The на етап quasicomplementary понижи изходен ток на капацитет и засилване на токове, необходими за кондензатор зареждане.

Боя се, трябва да покажете на чертеж, за да изяснят решение .

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back