OFDM модулация около 128 точка IFFT

A

aifi

Guest
здравей ... имам нещо да попитам всички ... ако искам да проектира предавател OFDM за прилагане UWB, така че имам нужда от 128 точки IFFT. За IFFT 100 точки за данни, а останалите са за охрана интервал и цикличен префикс. това означава, че ние се нуждаем 100 QPSK сигнали, за да се изпомпва като входни данни IFFT, вярно ли е?

Да, но трябва да се добавят още 28 нули, за да се изчисли 128 точки IFFT, след това можете да се присъедините охрана интервал и цикличен префикс.

CP не се брои през 128 г. Това е приложен след операцията IFFT.

Както вече знаете, на изхода на QPSK е синусоидална вълна, така че целия изход ще се изпомпва в сериен към паралелен конвертор, е възможно да се изработи сериен към паралелен конвертор с помощта на Verilog? , тъй като от основния моето разбиране, изхода от паралелното конвертор ще точно нула или един, а не синусоидална вълна? следната формула за QPSK: V = Пуснато в [2 * пи * фута + @ (т)]

опитате да използвате тази команда V = Пуснато в [2 * пи * фута + @ (т)]

0-14 нула, сто данни 114-128 нула. CP добавите след IFFT.

CP се добавя след IFFT и серийни и паралелни преобразуване. Това означава, че КП защита на рамката OFDM, не Модулиран символ. Карлос

здравей .. Ерик Косби MATLAB програма (но това е QAM) .. добрата си .. съм добавил циклично разширение към него, защото той не го е направил .. но точно сега не разполагат с него .. IFFT / FFT размер на избор е изискването на не. на превозвачите да се използва ... ф трябва да настроите сигнал за охрана ... Naveed regrds

където трябва да въведете пилотните тонове в размер на 128 IFFT? Мисля, че 100 е за пренос на данни и пилотните subcarriers.

Здравейте, - Вие трябва да добавите 28 нулеви стойности до 100 стойности картографирани с QPSK да изпълнява 128 IFFT. Ако ги вмъкнете в края [100 QPSK нанесени стойности 28 нулеви стойности, вашият спектър ще започна на честота DC. Ако искате да преместите сигнал за носеща честота (FC), трябва да се умножават в резултат на IFFT Годен (2 * пи * к * т * ев): IFFT ([100 QPSK нанесени стойности 28 нулевите стойности) * Годен (2 * пи * к * т * FC). - Cyclic префикс се добавя след IFFT функция. - Пилотни subcarriers използва някои от данни под носи уважение Chaker

Благодаря ви много за бърз отговор, но нещо, което аз съм се чудех, че има някакво значение за използване на QPSK в картографиране за Например, ако искам да се използват mQAM каква ще бъде разликата? и втория въпрос местоположението на пилотите са важни или не? и после, когато виждам примери за пилотни вмъкване някои от пилотите се умножават с -1 печалба, каква е причината, която стои зад това?

Здравей, 1 - OFDM модулация настоящите РГО изпълнения на модулация-превозвач (наречена картографиране) се умножи скорост на обмен с брой subcarries на данни. Ако промените картографиране от QPSK М-QAM, ще промените РГО изпълнения (виж М-PSK - M-QAM BER сравнение в цифрови комуникационни книги). 2 - Пилотни subcarriers са предварително известни и предават известни subcarriers symbols.These обикновено се използват в Header или Преамбюл, за да направи оценка на канал и извършване на синхронизация. Така че е по-добре да ги разпространяват по протежение на спектъра си, за да получат информация канал в различна честота част. В някои система, един пилот subcarrier може да се използва в символ на данни, за да се осигури фаза отправна точка за картографиране диференциално-PSK. Тя трябва да бъде първата subcarrier. 3 - subcarrier пилот може да бъде назначено по различен начин от други данни subcarrier. Усилване с -1 може да бъде фаза стойностите на 180 ° в картографирането BPSK. Надявам се, че е полезно пожелания

много ви благодаря Да, това е толкова полезно. Ако нищо против мога да ви задам един въпрос, каква е причината извън този код MATLAB. те казаха, че се прави за interleaver за да се постигне разпределение за subcarriers. , но когато аз го пробвам за двама символ OFDMA това ми дава грешка. И битов номер, който се генерира от Бернули, как мога да се предскаже броя сумата, която ще бъде genereated? к = 0: Ncbps-1; MK = (Ncbps/12) * Министерството на отбраната (к, 12) + етаж (k/12) = достигам пределна точка (Ncbps / 2); жк = * етаж (MK / сек) + Министерството на отбраната (MK + Ncbps етаж (12 * MK / Ncbps), и), [х, int_idx] = сортиране (ж.к.);

Здравейте, съжалявам, аз имам малки познания за interleaver, но аз съветвам да гледаме на WiMAX стандарт, защото използват един и същ interleaver. Той каза, че Ncbps може да бъде 192 или 384 или .. Така че трябва да видите interleaver кутия в различна конфигурация за Wimax цифрова система за комуникация. Аз ще провери за повече информация.

Благодаря ви много Мохамед проблемът е, че не е ясно дори на стандартите за спецификациите Това е като проект изтриете нещо и добавете нещо всеки ден, е трудно да се разбере какво точно е необходимо за изпълнението.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back