NORDIC

M

MACRF

Guest
Здравейте Имам нужда от помощ, моя проблем е английски
Все още не разбирам как да configurated продукт на NORDIC
Полупроводници като nRF2402 nRF24E2, nRF905, nRF9E5, наистина съм
не е намерен в дейташитове ясни и прости описание за това,
когато е необходимо свързване 3 тел интерфейс?и които кабел, че трябва да
използвате за това? които персонала?хардуер и софтуер, аз нужда за това
, Също и в съединение схема за nRF24E2 и nRF9E5 Виждам
чипа на EEPROM, тя EEPROM, необходими само за configurated
процес и тях не мога delite го EEPROM, или ще е необходимо да се
присъстващи в схемата за нормална работа, може би за нормална работа
може да използвате тази чипове без конфигурация?за пример
като за nRF401 които вече успешно тествани .. THANKS

За nrf2401 и nrf24e1 трябва да изпрати на конфигурация с чип.
За да конфигурирате, трябва да изпрати всички битове използвани в конфиг думи, това трябва да изпрати всички серийни 144 бита на конфигурацията ....

Вижте примера на този линк:

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=371227 # 371227

и вие ще откриете как да използвате.

Уважаеми MACRF,
Разликата между 9E5 и 905 за exaple е съществуването на x51 microcontroller ядрото.Вътре в чип сте само RAM.След нулиране на ядрото ще се зареди програмата от EEPROM.Това означава, можете да качвате не само конфигурация, но цяла програма, който е направил много проста молбата си (честота надявам алгоритъм безжичен модем
и т.н.) за програмиране това трябва само EEPROM програматор и да добавите към вашия шестнадесетичния заглавната (три байта) ...

ще намерите тук (на развитие инструменти точка) всички utilityes, че ви трябва за да задачите ...з ** P: / / w * w.nvlsi.no / index.cfm? obj = продукт = & акт дисплей & про = 82 #

beleve ме работилница голям!
Надявам се тази помощ,
/ /
A

добре.Благодаря за всичко, опитайте отново прочети дейташитове и често задавани въпроси за http://nvlsi.no, но това, което за този EEPROM?за натоварване програма? добре разбира, но това е необходимо да се EEPROM presend в схемата, или след като заредите програмата и конфигуриран всички, може ли освен EEPROM от тази схема?(За съжаление може би съм толкова глупав, но аз никога не работи с програмируеми схеми, може да се опише някой, стъпка по стъпка какво трябва да се залива и какво трябва да направя, но преди Разбира се, че се нуждаят от помощ да направи избор, който един модел на чип много по-добре за моята цел, аз нужда изпрати цифров сигнал, но не бях сигурен, че сигналът е достатъчно ясна, тъй като тя бе разширена чрез предварително усилвател и могат формата на този сигнал, вече не е квадратна, че може би синусоидално и аз страхуват този формуляр, няма да се признават ако аз го въведете в цифров вход, както и да прочетете дейташитове аналогов сигнал като глас (не кодирани) и може да изпрати само от nRF24E1 nRF9E5, защото те имат вътрешен ADC и аналогов вход, за цифров сигнал и може да изпраща от nRF905 nRF2102, Поправи ме ако греша, но ако за nRF24E1 nRF9E5 трябваше да бъде EEPROM момента в схемата Предпочитам използване nRF905 надеждата ми сигнал ще признати като цифрови. помогни ми, моля и аз няма да забравя .. моето ICQ е 265816418, благодаряДобавен след 11 минути:да Mr.PENRICOЦитат:

За nrf2401 и nrf24e1 трябва да изпрати на конфигурация с чип.

Работил съм само с nRF2401 и nRF24E1.
За nRF24E1, можете да се съберат на кода за 8051 uController вътре в nRF24E1 използвайки Keil компилатор.След това,
ако сте накрая двоичен съставят, трябва да програмирате EEPROM 25lc320 с двоичен, тогава nRF24E1 прочитания на EEPROM за него и такси софтуера в своите RAM за изпълнение.И работи супер.

Значи, аз се програмист за 25LC320 също, можете да го намерите тук:

http://www.edaboard.com/viewtopic.php?p=277161&highlight=nrf24e1 програмист # 277161Успех.

да PENRICO,
ами аз имам поглед снимка на програмист схемата и ако съм права, че трябва да го паралелно свързан принтер LPT порт?,
Както и търсенето, след като качите програма мога аз освен EEPROM от схемата?Искам да кажа на власт след като exept на EEPROM от схемата ще се включите и когато отново включите схемата на чип забравяме програма, която, без да качите EEPROM или не ?.............. ............да aNdreiBuuu, може и обясни нещо повече за nRF905?Може ли да я използват без dibugging конфигурации? моля, стъпка по стъпка

Macrf,

Наистина не разбирам вашия проблем ....В програмист, трябва да бъдат свързани към паралелен порт, и работи само там.Софтуерът Направих само работи в Windows 98.Софтуерът за скандинавските nRF24E1 са съхранени през цялото време в сериен EEPROM, когато nRF24E1 нулира, той чете на EEPROM и такси на софтуер, за да му RAM за изпълнение.Ако чипа е сила надолу, софтуера в RAM загуби, тогава, когато силата го отново, чип прочитания отново софтуер от EEPROM.

Аз не работят с nRF905 така, не знам как да го използвате ...

Мога Северния модули използват някаква вътрешна антени,
да речем на самата платка.

Що се рекламират на сайта им са само външен резистор и кондензатор, необходими, за да им върви?

Когато човек може да притежава по 1 или 2 от тези модули, всеки онлайн магазин?

TIA

Благодарение PENRICO сега разбрах всичко за 24E1 (малкият проблем е в софтуера Аз виждам на бутон 2401 не 24E1) може да работи също така и за 2401?Аз също предполагам, имах нужда от помощ, може ли да ми помогне да съставите правилно Hex файла?Аз никога не работи, преди с програмируеми чипове,

Конфигурационните софтуер за радиочестотно част от nRF24E1 и конфигурация битове за nRF2401 са еднакви.В действителност, nRF24E1 е вътре в nRF2401 модул.Разликата е, че nRF24E1 има 8051 uController вътре в същия чип.Ако искате да конфигурирате 2401 вас трябва да се облече и външни microcontroller да конфигурирате предавателно устройство.

За да czpir, вижте тази връзка:

http://www.wenshing.com.tw/

означава, че за 2401 необходим външен контролер да присъстват в схемата с EEPROM и аз не мога, освен външен контролер от схемата, защото след мощност нулиране чип не може да качите програма от EEPROM? или за 2401 външен EEPROM и контролера е необходимо да се представят в схема, само когато го configurated него?(За всички 24E1 ясно за мен сега, поради U Mr.PENRICO любезно помощ) ..Много благодаря!Надявам се някой да се срещнат и да пият бира заедно)

Мамка му, отговори от регионални distrib-Днес ние можем да ofer:

nRF2401 запаси (1 седмица максимум) 4,00 EUR / единица
nRF905 фондова (1 седмица максимум) 4,82 EUR / единица

Не склад за nRF24E1 или nRF9E5.8 седмици водят време.
)))) Не мога да залив 24E1 дяволите

MACRF написа:

Мамка му, отговори от регионални distrib-Днес ние можем да ofer:nRF2401 запаси (1 седмица максимум) 4,00 EUR / единица

nRF905 фондова (1 седмица максимум) 4,82 EUR / единицаНе склад за nRF24E1 или nRF9E5.
8 седмици водят време.

)))) Не мога да залив 24E1 дяволите

Добър ден!
Имам проблем
Направих две дъски с 9E5 (един за предаване и един за получаване на данни).
Цифрови части работят правилно (Мога да чета и пиша на RF-конфигурация регистър и т.н.).Всичко, което знам за RF-част е, че когато се определя TRX_CE малко на "1"
Имам 1.8V най VDD_PA ПИН.Но Приемник не работи!И аз не разбирам коя част от системата не работи (TX или RX).
Дали някой има РАБОТЕН източници за nRF9E5 и recomendations отношение правилно премаршрутиране дъските?
Много благодаря!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back