Nokia зареждане на батерията

R

RossiRPI

Guest
Някой знае ли как бихте charde една Nokia 3310 батерията, без да използвате телефона.Аз съм планират да използват батерията на един от моите проекти и би било доста глупаво да се батерията от проекта си и да я тури в 3310 към него се!това би било добра идея, ако може да се опре на зарядното устройство в моя проект ...

А много суров wud предложение да се премахне част от зарядното на телефона (свободен, не са използваеми една страна, разбира се) и го събира директно.

и аз може да получите само със зарядно устройство и го dissasemble, но този вид зарядни устройства не са точно лесно да се намери!

Просто свържете съм и съм-терминал на батерията да регулатор на напрежение.Мисля, че работата му.Във всеки случай аз никога не се опитайте да го под ръка батерия телефона.Моля, кажете ми, ако нейната работа.

Друго е да се използва прост самостоятелен универсални зарядни телефона.Добрата страна е, че контактите са приспособени да се поберат типа на вашата батерия.Мисля, че би трябвало да можете да го намерите в места като Ebay.

Ето един пример: http://www.globalsources.com/gsol/I/Mobile-phone/p/sm/1002641946.htm

Свързване на батерията до регулатор на напрежение няма да работи, ще трябва да използвате някои IC - Li-Ion battary зарядно устройство.
Има някои специални крива заплащане, ако не я предостави правилно, или вие разруха батерията си или да я взривят.
Универсален зарядно устройство е добро sugestion

За 3310 може да използва литиево-йонни или НИМХ.

Какво съм направил за литиево-йонни, участващи на регулиран 5V източник, 4V1 LDO регулатор, и 10R резистор.Пет волта в, резистор да LDO регулатор за ограничаване на ток, 4V1 текущата ограничено производство на литиево-йонни клетки.

защо U Don просто купуват друг конектор, който се използва в рамките на hanphone, искам да кажа на мъжете и жените terminal.If зарядното устройство е мъж терминал, купи женски конектор и спойка на вашия проект борда на въведения Vcc, така че можете просто включете в зарядното устройство да таксуваме baterry.Разбира се, че има нужда от друга swith, за да изберете режим Акумулатори такса или Vcc режим на доставките, а това може да направи външно wothout смущаващи вашия съвет.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back