Noisy КПР изход!

G

Guest

Guest
Опитах се да изградя свой аудио кодек използва двойка на ADC и DACs, произведени от Кристъл.
За тази цел избера ACD CS5341 и на КПР CS4341.Развих prothotype ПХБ спазването на всички описани Кристал Препоръки.
След първата ми тестове, аз съм много объркана формата на резултатите.Шумът от продукцията на КПР е много високо, дори и то се задава в режим Reset / държава /
Аз просто не мога да повярвам, че резултат на "шумни" на изхода е нормално.
Може би аз правя нещо нередно, или може би аз съм липсва нещо ....

Аз ще се радвам, ако някой може да ми помогне.

С уважение,
строма
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Как е най-силен шум в сравнение с пълен мащаб?
Какъв вид на шума е?Високоскоростен съскане, свирки, шум в ушите, ...?
Може би един FFT ще разкрие някои улики.

Здравейте echo47
Шумът звучи като бял шум.Можете да видите снимката приложен, взети от моя обхват / съжалявам за лошото качество /.Ниво на шума е около 40-50 тУ п.В FFT на шума, изглежда като многократно върхове с период от около 800 KHz между тях.Вземането на проби честота е 15,625 кHz и дизайн е 5V захранва.Аз имам нещо PCB Layout / отделяне проблем.Може ли да погледнете на моя дизайн / 2 PDF включен в първият ми пост / и направи някои предложения за дизайн печатни платки.
Благодаря предварително.
строма
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Вашето поле моментална снимка (и вероятно си FFT) показва само ултразвукови смяна на шум.Това е твърде висока честота ще се чува.Може би това е просто невярно сигнал качват от един осцилоскоп сонда и щипка за земята.Били ли сте елиминира тази възможност?

Как сте аудио мониторинг на качеството на продукцията?Ако сте го хранене в един усилвател, може би това е шумно устройство.Или може би на усилвателя реагира зле на ултразвукови смяна на шум.

Опитайте се да намерите някакъв начин за измерване на амплитуда и се надяваме спектър само на аудио шум под 20 KHz.Също така се опитват да се определи дали шума идва от раздел ADC или раздел КПР.

Аз не съм запознат с тези кодеци чипове, обаче ПХБ оформление проблеми, обикновено не причиняват бял шум.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back