[No title]

B

BasePointer

Guest
Здравейте, аз съм разработването на проекта на PIC18F452 с PICC18 v8.35PL1. Имам много безплатна програма, с памет и искам да се използва там, за да съхранява стойности на някои променливи, които да използвам. Чудя се, че ако е възможно да се четат / пишат програма паметта на байт по байт PIC? Какви са предимствата и недостатъците на този метод срещу външен EEPROM като 24C16? 10x

CTB Locker to nowy szkodnik typu ransomware, który pojawił się w sieci. Uderza głównie w firmy, szyfrując dane na dyskach i serwerach, a następnie żądając zapłacenia okupu za ich odblokowanie.

Read more...

очевидното недостатък на използването на външен EEPROM е, че ще участват някои от изводите на контролера. проверите дали програмата памет на своя не е променлива. тя

Здравейте BasePointer, това е от ръчната 8.30, надявам се това важи и за 8.35PL1: 4.2.5 EEPROM и Flash Времетраене достъп и EEPROM флаш памет макроси са определени за удобство и са на разположение на чипове, които са EEPROM или флаш памет. Предварително зададените EEPROM и макроси флаш памет може да се използва по следния начин. За да напишете байт-размера стойност на адрес в паметта EEPROM: EEPROM_WRITE (адрес, стойност); да прочетете байт данни от адрес в паметта EEPROM, и да го съхранява в променлива: променлива = EEPROM_READ (адрес); За удобство , EEPROM_SIZE предварително настройва общата площ на данни на разположение на EEPROM чип. За копиране на блок от код / данни за област, в флаш памет: flash_write (source_pointer, дължина, dest_pointer); да прочетете байт данни от адрес, флаш памет, и се съхранява в променлива: променлива = FLASH_READ (адрес); Аз никога не са използвали програмата памет за съхранение, както мога да се поберат всички необходими данни във вградения в EEPROM до сега. Голям недостатък може да бъде, че светкавицата е по-малко пиша цикли от EEPROM. Надявам се това да помогне и най-добри пожелания

[Цитат = BasePointer] Здравейте, аз съм разработването на проекта на PIC18F452 с PICC18 v8.35PL1. Имам много безплатна програма, с памет и искам да се използва там, за да съхранява стойности на някои променливи, които да използвам. Чудя се, че ако е възможно да се четат / пишат програма паметта на байт по байт PIC? Какви са предимствата и недостатъците на този метод срещу външен EEPROM като 24C16? 10x [/ цитат] аз винаги предпочитам външен EEPROM това, което аз мисля, че се използва на вътрешния EEPROM или прог членовете използвани като EEPROM да сведе до минимум жизнения цикъл на администратора, че около това аз съм прав или не?

[Цитат = C-Man] За копиране на блок от код / данни за област, в флаш памет: flash_write (source_pointer, дължина, dest_pointer); [/ цитат] Аз не съм много сигурен, че ако дължината параметър на flash_write () функция може да бъде зададен на 1.

Също така най-важните разлики изглежда като напишете цикъл. - 100 000 изтрие / запис цикъл Enhanced FLASH програмна памет типичен - 1,0 милиона изтрие / запис на данните цикъл EEPROMmemory

Защо не се използва на вътрешния EEPROM вместо FLASH за съхранение на ценности? Или то е, защото там няма достатъчно място на вътрешния EEPROM PIC? Обикновено можете да пишете 10x, както много пъти в рамките на вътрешния EEPROM, колкото може по светкавицата. Обикновено около 100,000 пъти в EEPROM срещу 10.000 пъти по FLASH. В intenal EEPROM в микроконтролерите са excactly за целите ви помоля за, така че защо да не го използвам? Дали защото на "SZÉ? В PIC18F452 има 256 байта вътрешния EEPROM.

[Цитат = ME] Защо да не използват вътрешния EEPROM вместо FLASH за съхранение на ценности? Или то е, защото там няма достатъчно място на вътрешния EEPROM PIC? Обикновено можете да пишете 10x, както много пъти в рамките на вътрешния EEPROM, колкото може по светкавицата. Обикновено около 100,000 пъти в EEPROM срещу 10.000 пъти по FLASH. В intenal EEPROM в микроконтролерите са excactly за целите ви помоля за, така че защо да не го използвам? Дали защото на "SZÉ? В PIC18F452 има 256 байта вътрешния EEPROM. [/ Цитат] Да, имам нужда от около 2048 Byte. Вътрешния EEPROM на ПОК не е достатъчно за настоящия си проект.

От един бърз поглед на своята листа с данни, тя може да се прочете един байт в даден момент, но при финансиране, само блокове от 8 байта са възможни само. Така че, както ви попита, аз не мисля, че е годна за вашата цел, освен ако не направите 8 чете байт, след което да запише блок отново с промените (байт или байта). Наздраве SDA

[Цитат = BasePointer] Да, имам нужда от около 2048 Byte. Вътрешния EEPROM на ПОК не е достатъчно за настоящия си проект. [/ Цитат] След това също може да помисли надстройка от PIC18F452 на Atmel AVR ATMEGA64 или ATmega128 е. ATMEGA64 има 2048 байта на вътрешната EEPROM, а цената е почти същата като за PIC18F452. Ако се нуждаете от още по-EEPROM, можете да използвате ATmega128, тя е 4096 байта на вътрешния EEPROM. Atmel AVR избор таблица: http://atmel.com/dyn/products/para...607&subcat_id=&OrderBy=1189&Direction=DESC # Microchip PIC още няма устройства с повече от 1024 байта вътрешния EEPROM .

[Цитат = ПДД] От един бърз поглед на своята листа с данни, тя може да се прочете един байт в даден момент, но при финансиране, само блокове от 8 байта са възможни само. Така че, както ви попита, аз не мисля, че е годна за вашата цел, освен ако не направите 8 чете байт, след което да запише блок отново с промените (байт или байта). Наздраве SDA [/ цитат] Току-що проверени флаш раздел програмата памет на листа с данни. И аз за съжаление видях, че ти си прав. Минималната блок програмиране е 4 думи или 8 байта. Word или програмен байт не се поддържа: (

[Цитат = BasePointer] [цитат = ПДД] От един бърз поглед на своята листа с данни, тя може да се прочете един байт в даден момент, но при финансиране, само блокове от 8 байта са възможни само. Така че, както ви попита, аз не мисля, че е годна за вашата цел, освен ако не направите 8 чете байт, след което да запише блок отново с промените (байт или байта). Наздраве SDA [/ цитат] Току-що проверени флаш раздел програмата памет на листа с данни. И аз за съжаление видях, че ти си прав. Минималната блок програмиране е 4 думи или 8 байта. Word или програмен байт не се поддържа: ([/ цитат] Но това не трябва да бъде реален проблем, защо не напишете своето собствено рутинни, в което пише 8 байта на първо и след това актуализиране желания байт и пишете обратно на 8 байта блок трябва да бъде? лесно да се направи можеш да използвате библиотеката съчетания в собствената си функция, за да направят точно това ... най-добри пожелания

[Цитат = C-Man] Но това не трябва да бъде реален проблем, защо не напишете своето собствено рутинни, в което пише 8 байта на първо и след това актуализиране желания байт и пишете обратно на 8 байта блок? [/ Цитат] Разбира се, това е възможно. Thnk вас за вашата подкрепа.

С 18F452 можете да използвате таблицата за четене / запис функции, за да пишете на флаш памет. Просто трябва да се запознаят с начална адрес, защото ти може да презапише вашата програма. Какво можете да направите, е да компилирате програмата, без данни във флаш, а след това да видим какво е последният ROM адреса си програма, използвана и след това започнете да попълвате вашата флаш започва от този адрес.

Какво ще кажеш за идеята за използване на AVR, а? Това ще решите проблема си, защото е много по-EEPROM пространство и не е по-скъпо.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back