NF измерване на миксер директен convertsion

T

TWang

Guest
Здравейте всички: Някой знае ли как да се измери на НФ на директно преобразуване, миксер? Защото това е устройство за преобразуване на честота, това е трудно да се намери източник на шум за покриване както RF (5GHz) и IF (10kHz) банда, може би имаме нужда два източници на шум. Един от тях е за калибриране на инструмента, още един се използва като DUT вход. Дали е вярна?

Не мисля, че тя е вярна. Проблемът е, че трябва да знаете на ENR на източника на шум, както в 5GHz и 10 KHz. Обикновено РЧ източници на шум са ENR посочено от 10 MHz. Като миксер, аз не очаквам фигура шум да бъде ниска. Така че можете да използвате метода на печалба, както е обяснено в: http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/an_pk/2875 Надявам се, че тя може да помогне. Mazz

Здравейте, не, не трябва да се знае шума фигура на източника на шум в IF честота! Шумът се "хвърли" от RF Ако и източника на шум трябва да бъде калибриран в RF. Добрия стар метър HP шумова фигура има специфичен режим (1.9) за измерване на устройства за честотни превод. Модерен инструмент има много повече функции, например възможност за избор на SSB или ОУС измерванията на шума. Като имате директно преобразуване приемник, трябва да използвате режим на ДСБ за измерване на шум вашата фигура. flyhigh

Съжалявам, flyhigh но аз трябва да не са съгласни с вас. В доброто HP 8970B шумова фигура от 10 метра MHz - 1600 MHz (с опции, тя може да стигне по-висока в честотата) на специален режим за 1,9 е различно отношение към други видове транспорт, точно защото калибрирането е разделена на две стъпки: първите мерки на НФ на инструмент за приемник в за RF freqs (с помощта на ENR RF), а вторият (прозрачна за потребителя) мерки на НФ на инструмента приемник, ако freqs (с помощта ENR най-IF). Така че минимум, ако е 10 MHz и е твърде висока за преките freqs преобразуване смесител. Това е точно причината, поради която не позволява използването на този инструмент. Този проблем може да бъде решен с помощта на спектрален анализатор (например R & S с FS-K3), но трябва да знаете на ENR FO източник на шум и ако (10 KHz) и това обикновено не е възможно. Най-простото решение е печалбата метод. Mazz

Hi Mazz вероятно Вие сте прав за 10kHz честота, никога не съм използвал такава ниска, ако в моите measrements. Може би инструмент може да се екстраполира до такава ниска честота? Може би не се дължи на 1 / е шум. Както и да е, да научат нещо всеки ден! Благодаря! flyhigh

Hi Mazz Благодаря за вашия отговор. BTW, открих продукт за източника на шум от noisecom, което има на ENR като ниско като 10kHz (10kHz ~ 1GHz). Ако използвам това, за да калибрирате NF на инструмента за първи път в IF честота, и след това, използвайте друг (Agilent 346в 10MHz ~ 26.5GHZ), да бъде на шума, въвеждане на прякото преобразуване приемник, може би мога да се измери 1 / е шум фигура с помощта на Y метод. Вярно ли е това? Има ли някой направи това преди? Благодаря.

Аз направих кратко търсене и мога да ви кажа, че е възможно. (Това е изненадващо, мен ... но както flyhigh каза, да научат нещо всеки ден!) Отидете в края на страница 13 на това приложение бележка: http://cp.literature.agilent.com/litweb/pdf / 5952-3706E.pdf Mazz PS: не забравяйте, че вашия приемник (т.е. шум м фигурата) трябва да е честотна лента само 10 KHz.

Благодарение Mazz! BTW, споменахте за Gain метод. Е, че типичния начин pepole е се използва за измерване на НФ на директно преобразуване приемник? Поздрави, Тао

Не мога да отговоря за вас. Мисля, че това зависи от:-съединение са измерване на оборудване имате усилията, искате да похарчите си необходимата точност. Начинът, по който следват, е, че най-точна. Mazz

[Quote = дрънча] Благодарение Mazz! BTW, споменахте за Gain метод. Е, че типичния начин pepole е се използва за измерване на НФ на директно преобразуване приемник? Пожелания, Тао [/ цитат] съм направил някои проучвания за измерване на НФ на преките приемници за преобразуване и е установено, че и двете, Y-фактор и наддаване методи са еднакво suitible и точна. Печалбата метод е много по-просто да се приложи също.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back