K
Khan_Kluay
Guest
Здравейте, аз съм професионален програмист за последните ~ 12 години и програмиране малко по-дълго, и сега се опитвам да научите повече за ЕЕ. Знам, че някои основи, Закон на Ом и подобни неща, но това е за него, както EE отива. Аз съм в момента преминава през този материал тук (не можете да пускате връзката все още, тъй като аз съм нов в този форум!) - MIT EE обучителни курсове на academicearth (ORG). Аз също съм миене на физиката ми. Това, което бих искал да направя в крайна сметка е PCB дизайн и производство (по-малък мащаб) - мисля, оборудване за телевизионните предавания, може би един IC контролер за нещо тук и там. Знам, че е голяма задача, но аз имам страст за него (за сега ;-)). Така че, бих искал да знам, ако можете да ми препоръчате някои PCB дизайн софтуер и най-важното, ако има такова нещо, ПХБ / IC симулация софтуер. Така че мога да симулира това, което съм направил с моя проект, преди да го Etch далеч. Търся нещо, която е достъпна (може би до няколко долара к) и лесни за разбиране. Също така, ако имате някои други връзки / указатели за ЕЕ newbs, моля да ги споделите - не съм забелязал лепкава мнение с връзки с такива неща. Благодаря за вниманието!