Newb сигнал - търси около 101 указатели

K

Khan_Kluay

Guest
Здравейте, аз съм професионален програмист за последните ~ 12 години и програмиране малко по-дълго, и сега се опитвам да научите повече за ЕЕ. Знам, че някои основи, Закон на Ом и подобни неща, но това е за него, както EE отива. Аз съм в момента преминава през този материал тук (не можете да пускате връзката все още, тъй като аз съм нов в този форум!) - MIT EE обучителни курсове на academicearth (ORG). Аз също съм миене на физиката ми. Това, което бих искал да направя в крайна сметка е PCB дизайн и производство (по-малък мащаб) - мисля, оборудване за телевизионните предавания, може би един IC контролер за нещо тук и там. Знам, че е голяма задача, но аз имам страст за него (за сега ;-)). Така че, бих искал да знам, ако можете да ми препоръчате някои PCB дизайн софтуер и най-важното, ако има такова нещо, ПХБ / IC симулация софтуер. Така че мога да симулира това, което съм направил с моя проект, преди да го Etch далеч. Търся нещо, която е достъпна (може би до няколко долара к) и лесни за разбиране. Също така, ако имате някои други връзки / указатели за ЕЕ newbs, моля да ги споделите - не съм забелязал лепкава мнение с връзки с такива неща. Благодаря за вниманието!

Бих предложил Протей, който е добър в симулация орел е добро PCB софтуер. в областта на електрониката, има някои области, които може да имат тясна ... като дизайн RF ... Аналогов цифров дизайн, вграден дизайн, сега продукт излъчва оборудване, които се нуждаят от RF и вградени, ако правилното му ние ще вървим напред с това, ...

Има много хора, симулация и ПХБ пакети дизайн. За евтин подход, опитайте [URL = http://www.ni.com/multisim/, NI Multisim - National Instruments [/URL] и [URL = http://www.cadsoftusa.com/] CadSoft Online: Начало EAGLE Layout Editor [/URL].

Благодаря момчета, за да се запознаете с предложенията, аз ще се опитам с Proteus и EWB NI Multisim. nikhilele: Няма Дизайн RF. Аз съм повече се интересуват от неща като Aja и черна магия дизайн (табла, DVR платки), основно вградена (може да го направите чрез FPGA). Това е малко по-далечното бъдеще, за сега, аз съм все още на основите. Благодаря отново!

Без значение какъв тип дизайн, който направи теория предаване линия, ще се извърви дълъг път.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back