Near Field за изчисления в областта Далечния MWS CST

A

asdfaaa

Guest
Необходима е помощ за изчисляване от близо поле към момента в областта MWS CST.
В симулацията, забравих да постави далеч сонда област в някои позиции, симулацията е много време.Има ли MWS CST подкрепа на този вид изчисление на потребителите?

Благодаря ви и уважение,

Здрасти,
farfield на изчисление в CST е лесно и не се нуждаят от допълнително сонда farfield.Просто добавете farfield монитор (решаване -> поле монитори -> farfield / RCS честота).След това ще видите 3D farfield веднъж изчислението е направено.Лошото е само, че ще трябва да тичам на изчисление пак и вие трябва да изберете честота за farfield наблюдава по-рано.Вие не може да направи това по-късно (не че аз знам).
В близост до областта никога не е била от интерес за мен, но аз бих казал, че трябва да активирате Е-Н-област и областта, за да видите силата на полето в близост до антената.

Както казах, аз не мисля, че можете да видите резултатите по-късно, ако сте забравили да активирате монитора.

elomatic написа:

Здрасти,

farfield на изчисление в CST е лесно и не се нуждаят от допълнително сонда farfield.
Просто добавете farfield монитор (решаване -> поле монитори -> farfield / RCS честота).
След това ще видите 3D farfield веднъж изчислението е направено.
Лошото е само, че ще трябва да тичам на изчисление пак и вие трябва да изберете честота за farfield наблюдава по-рано.
Вие не може да направи това по-късно (не че аз знам).

В близост до областта никога не е била от интерес за мен, но аз бих казал, че трябва да активирате Е-Н-област и областта, за да видите силата на полето в близост до антената.Както казах, аз не мисля, че можете да видите резултатите по-късно, ако сте забравили да активирате монитора.

Хей,
Е, това е проблем, наистина.Бях обезсърчен, че често в CST, че не можете да въведете допълнителна сонда след това.Мисля, че единственият начин е, че трябва да го изчисли отново.

може би защото този CST е Solver време домейн

Докато сме на темата, нали момчета, приятели, знаят кога да се използва:
1) Област сонда
2) Fied наблюдение

Защо MWS прилагане на 2?Знам, че те са различни.Но това, което ми въпрос е наистина, е какъв ще парцели (1) и (2) да направят?

Благодаря приятели.

Поле монитора ще ви даде поле в даден frecuency.Сонда ще ви даде поле по времето на домейн в определен момент, която изберете.

Поставете Е-област монитора.Тогава след изчислението, пишете на макрос за изчисляване на областта по всяко далеч точка област.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back