MWS v5 subgridding стабилност

G

Guest

Guest
Аз съм просто любопитни, ако някой от вас момчета са имали проблеми на стабилността при използване на subgridding върху MWS v5.Примерът Имах проблеми с беше stripline съединител.Адаптивно мрежата работи добре, но окото стана много големи много бързо и в идеалния модел е подходящ за subgridding.За съжаление, с поддръжка за различни subgridding стабилността проблеми са очевидни,
като например divergance - енергията, започна да се увеличава, докато MWS пъстра на нестабилност и трясък.

Аз woiuld се интересува, ако някой друг е имал подобни проблеми.

С уважение,

Мат

когато чух, че MWS биха подкрепили subgridding във версия 5,
бях много развълнуван.Но освен от някои прости проблеми, винаги съм се блъсна в стабилността subgridding проблеми, когато е включен.

Здравейте момчета,

В момента домейна има присъщи ограничения.С цел да се намали времето стъпка трябва да се усъвършенства мрежата (и по друг начин).

Аз препоръчвам да пробвате Ansoft HFSS която използва крайните елементи Анализ.Не само, че не е refinment проблеми, но също така може да контролира точността на процеса на конвергенция.На практика можете да изберете дали искате "бързо решение" (5%, като посочите точността или всяко друго число) или чакай lttle дълго, докато тя converges (до 2% точност).В допълнение можете да контролирате колко адаптация го прави във всяка мине (refinment на подстъп) - за ускоряване на сближаването.

С уважение,
Itai

itaifrenkel написа:

Здравейте момчета,В момента домейна има присъщи ограничения.
С цел да се намали времето стъпка трябва да се усъвършенства мрежата (и по друг начин).Аз препоръчвам да пробвате Ansoft HFSS която използва крайните елементи Анализ.
Не само, че не е refinment проблеми, но също така може да контролира точността на процеса на конвергенция.
На практика можете да изберете дали искате "бързо решение" (5%, като посочите точността или всяко друго число) или чакай lttle дълго, докато тя converges (до 2% точност).
В допълнение можете да контролирате колко адаптация го прави във всяка мине (refinment на подстъп) - за ускоряване на сближаването.С уважение,

Itai

опитайте v5.1 бета 2.Имам срещат по-малко стабилност проблем с тази версия.

Element7k

Аз знам за HFSS също, това не е трябвало да бъде друг HFSS срещу MWS пост!И двете имат съответното място.

Предполагам, че винаги един и същ.Версията, което искаме да се използва е малко над хоризонта!

Мога да дам на бета версия на v5.1 опитам.

Наздравици,

Мат

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back