MPLAB 6,30 събират Проблем

G

Guest

Guest
Привет!
Аз съм се започне да се използва PIC MCUs.Досега съм бил като се използва AVRs (които са по пътя голямо), но сега бих искал да опитам нещо различно.

Имам инсталиран MPLAB IDE v6.30, и последва MPLAB IDE Ръководство за бърз старт.Аз писах на кода на страницата с 9 (или 5).Аз не успеят да се съберат, Причина:

Грешка [113] H: \ PIC \ CNT452.ASM 15: Символ не са определени (wreg)
Грешка [113] H: \ PIC \ CNT452.ASM 16: Символ не са определени (portc)
Грешка [113] H: \ PIC \ CNT452.ASM 17: Символ не са определени (trisc)
Грешка [113] H: \ PIC \ CNT452.ASM 25: Символ не са определени (portc)

ОК, проблемът тук е, че # включва декларация не е работа.Въпреки това, Асемблер открие файла, защото аз не получите на файла не е намерена грешка.Тя просто не се включват.
Вкл. файла както трябва.Значи това, което съм аз греша???

С най-добри пожелания
Джордж
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

try to use clrw
since W is not a memory mapped register, but something like accumulator (it is called W
orking register)

за clrf wreg
опитате да използвате clrw
тъй W не е в паметта картографиран регистър, но нещо като акумулатор (тя се нарича W
orking Регистрация)try to use movwf PORTC
since assembler is set case sensitive by default (You can disable it, but it is sometime usefull)

за movwf portc
опитате да използвате movwf PORTC
тъй Асемблер е настроен случай чувствителни по подразбиране (Можете да я извадим, но това е полезно понякога)

Опитайте се да низ като този INCLUDE p16f628.inc

Mplab 6,30 има много бъгове и ще трябва да инсталирате Mplab 6,32, което е най-новата версия.

ftp://ftp.microchip.com/download/tools/picmicro/devenv/v6xx/v630/mp632c.zip

Ти беше прав.Проблемът беше в случая чувствителност.Тъй като аз съм използван за AVR Асемблер това е проблем.
Както и да е, можете ли да ми казали, къде мога да получа информация колко думи на програмата memmory моята програма заемат?

Джордж Меркурий

Меркурий написа:

Както и да е, можете ли да ми казали, къде мога да получа информация колко думи на програмата memmory моята програма заемат?

Благодарности!Все пак имам само срещани annother проблем, който не е бил използван за като с AVR Studio.От моя asm кодове понякога са твърде дълги ли са склонни да направят много. Asm файлове (неколкостотин реда код за всяка), а след това един. Asm файлове, която използва "# включват" е да събере всички asm файлове togeter.Този файл е тогава assembeled.Проблемът с MPLAB е, че той иска да се събира на всеки asm файла в проекта (по папката "Източник Файлове"), както индивидуално. Asm файл.Е, как да кажа на проект, който аз искам да се съберат само един. Asm файла (една с "включват") и не всяка asm файлове seperatly?

Джордж

Меркурий написа:

Проблемът с MPLAB е, че той иска да се събира на всеки asm файла в проекта (по папката "Източник Файлове"), както индивидуално. Asm файл.
Е, как да кажа на проект, който аз искам да се съберат само един. Asm файла (една с "включват") и не всяка asm файлове seperatly?

Аз също имат MPLAB 6,3 проблема, когато файлът "изгражда" ОК, но всеки път, когато се опитам да горят едно 16f628 тя връща "не успеят" и да се получи съобщение за грешка "конфигурация бита грешка"

Когато програмата проверява самата след изгарянето му се връща с OSC, код Защитете Учителю ясни и защита на данните EE бита определя по различен начин да се, че в ASM файла и да зададете ръчно в MPLAB преди програмиране.

Имам също и инсталирана по-стара версия на MPLAB 5,7 и са намерени в един и същ проблем.

В самата горелка изглежда да работи, тъй като ще изгори внесена Hex файл глоба.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back