MOSFET резистор нужда от помощ ....

H

hornhunter

Guest
Здравейте членове на форума, имам един проблем и се надяваме, че някой тук може да ми помогне да го решим. Моят проблем е автомобилната Мосфета резистор / регулатор за вентилатор двигател за Мерцедес Е класа. Този резистор е мъртъв. Аз съм се интересуват какъв тип на MOSFET резистор е и има ли заместител за него. Целта на тази мъртва е да се регулира скоростта на вентилатора. Тя разполага с 4 конектори. Аз ще качите снимка. Помощ на anykind е добре дошъл. Благодаря на всички вас. Знам, че не казва много, моля попитайте всичко, което е важно. Не знам как да откриете тази част сред хиляди електронни компоненти.

Здравейте, Как сте решили, че това е за регулиране на скоростта? М. Pathma

Сигурни ли сте, това е резистор? Мисля, че търсите най-MOSFET себе си. MOSFET е полупроводник от метален окис Transistor полеви ефект. Въпреки това, много хора казват, че MOSFET транзистор. MOSFET е вероятно работи като хеликоптер, за да се създаде настоящите импулси, които за контрол на скоростта на вентилатора. За съжаление, този модул е най-вероятно потребителска част за Mercedes. Обикновено тези модули съдържат няколко MOSFET транзистори в паралел, прикрепени към метална плоча, радиатор и покрита с епоксидна смола за запечатване на влага и да помогне с топлина.

Регистърът е вентилатор контрол module.Advise промените нова beacause е трудно за промяна на електрически компоненти в вентилатор контролния модул. Дори, ако отворите модул може да откриете, тя може да го разбити за промяна на MOSFET в модула.

Благодаря момчета ... Вие сте всички Райт, така че аз трябва да се даде голяма сума пари за него ... Аз съм сигурен, че тя се използва за регулиране на скоростта на вентилатора ...

[Цитат = hornhunter] Благодаря момчета ... Вие сте всички Райт, така че аз трябва да се даде голяма сума пари за него ... Сигурен съм, че се използва за скоростта на вентилатора регулиране ...[/ цитат] Ако този модул е повреден и трябва да така или иначе през него, и имате време, след това отворете този модул. Ако е трудно епоксидни в него, просто се загрява и екстракт само като археолог, топлина отново, ако стане хладно. Когато всички компоненти са изложени (Ако това модулите съдържа много компоненти), можете да проверите, който е повреден. Наслаждавайте се!

Да, това е трудно епоксидни вътре. Току-що научих, че не е MOSFET, но биполярни, в конфигурация, Дарлингтън, някакъв човек ми каза, MercBenz форум ще качите снимка на част малко по-късно ...

Взех Awarapunshee съвети и това е това, което аз не съм намерил по-долу. Входен пин е свързан с метална плоча и изходен съединител заедно с 2 контролни конектори са стои на нещо като резистор плочи, и когато искате да скоростта на вентилатора на напрежението на този контрол щифтове Ще отпадне и вентилатора ускоряване. Този изход conector е основание за фен и + конектор е свързан директно към вентилатора.

Предполагам, това устройство не е ремонтиран. Тъй като не дискретни компоненти за ползване на услугите.

Трябва да се съглася с вас ... Да разгледаме тази тема затворена. Благодаря момчета за вашата помощ ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back