MOS & MOM комбинация оформление

F

fixrouter4400

Guest
Здравейте хора!

Бих искал да попитам, ако това
е възможно да се съчетаят в структурата по една клетка метала върху метална (MOM) кондензатор и MOS кондензатор?Защото бих искал да имам в моята оформление по-висока плътност на кондензатор с по-малка площ.

Ако тя е ... има ли начин да се получи порта оксид кондензатор под MOM кондензатор?

Всяко Помощ ще бъде много оценявам!

Наздравици

Добра идея.
И аз вярвам - той ще функционира перфектно върху силициев също.
Сега мисля за LVS инструмент -
не, които позволяват да има две различни устройства признаване форми се застъпват и дори друг проблем за устройство формация, ако крайните форми на различни устройства припокриват - макар че те могат да принадлежат към различни NET - Аз мисля, че ще предупреди / грешка с нелегалната устройства.

Здравей събота - Доколкото знам, ако
съм отиваш да го силиций действителност няма да има проблем .... като MOM състоят само от метали от най-ниската до най-висок метал ... тогава MOS само съставяне на активната зона и портата оксид ...

LVS няма да бъде проблем, аз предполагам, това
е точно като пускането ви MOS под китка на метални ленти ..

Надявам се, че може да ми даде повече идеи ... а може би и ние можем да работим върху него, за да ги тури в действителност ...

наздравици

Здрасти
Аз приключи чип няколко месеца назад с метални над MOS капачка с метали 2/3/4 и тя работи добре.Ние не разполагат с всички устройства да ги признае за lvs но като capacitances когато същата не е причина проблем.
Ако получа малко време ще отнеме снимка от него.
KЗдравейте хора!Бих искал да попитам, ако това
е възможно да се съчетаят в структурата по една клетка метала върху метална (MOM) кондензатор и MOS кондензатор?Защото бих искал да имам в моята оформление по-висока плътност на кондензатор с по-малка площ.

Ако тя е ... има ли начин да се получи порта оксид кондензатор под MOM кондензатор?

Всяко Помощ ще бъде много оценявам!

Наздравици

Здравей k_90 - Благодарим ви за вход.Би било хубаво, ако можете да вземете някои снимки и след това тук.

Отново благодаря за въвеждане.

наздравици

нейните едно поли поли капачката, но принципът е един и същ.
Съжаляваме, но трябва да имате за вход, за да видите тази закрепване

Само за разбиране и яснота - на какво се опитва да постигне - ние се опитваме да направи развързващ капачката, която ще ни осигури по-капацитет за единица площ правилно?

Моля, поправете ме - ако аз съм погрешно - аз просто написах decap - причината е, че вярват MOSCAPs винаги развързващ ОСП - въз основа на PMOSCAP или NMOSCAP тя трябва да има право на един крак [shorted S / D] завързани или VDD или GND.В капацитет варира като Gate напрежение варира - предлага минималните капачка стойност канал инверсия.

Какво губи в това сливане - е чист bidirectional естеството на оригинални MOM - и ние също губят [почти] напрежение независимост [разбира се, когато прилагат табела напрежение разликата е много по-долу диелектрични разбивка напрежение].Тъй като ние се опитваме да се постигне голяма капачка - ние ще ги добавите успоредно - когато е волтаж-зависим в природата.
MOSCAPs са недискретен на под-вълната възли [порта течове текущата] - не добро за малка мощност прилагане.

Ние ще загубим някои характеристики - не сме?

Ние също се подготвят да направят това тези days.AFAIK, ДРК правило няма да бъдат изпълнени.Разбира се, че ще се оправи, когато проверка на техническата изправност на чип. Но надеждността би да има проблем в бъдеще.

Момчета, ако си спомням правилно, там е Philips (сега NXP) патент на тази структура.Това е причината, поради които MOS-MOM кондензатор не е предложена от някоя леярна в стандартен компонент.

JoannesPaulus написа:

Момчета, ако си спомням правилно, там е Philips (сега NXP) патент на тази структура.
Това е причината, поради които MOS-MOM кондензатор не е предложена от някоя леярна в стандартен компонент.

Аз ще трябва да гледам за него ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back