MOS ориентация

R

road_0506

Guest
Здравейте ...
В наши дни, е ориентацията на MOS транзистор важно в оформлението проектирате?
Искам да кажа, ако един транзистор е вертикално ориентирана, тя е важна за останалите да го последват?Чувал съм една идея, която не е важно за всички транзистори да бъде от същата ориентация, докато "съвпадащи транзистори" са.Има ли зависи от използвания процес?
Всяка идея ще бъдат оценени ...
С уважение

Същото е по-добре, не зависи от процеса.

Когато IC е голям, че е много трудно да се гарантира, че всички MOS със същата ориентация поради област ограничение.Бих предпочел да текущата поток отгоре надолу или от ляво на дясно или обратно в зависимост от това как електропроводите са били построени, особено високо текущата пътеки, вместо на партидите на огъване текущата пътеки за да отговарят на същите MOS ориентация.

От причина, за съвпадение на MOS транзисторите трябва да има същата ориентация и близо един до друг на всяка цена.

най-добре е на същата ориентация, мисля, че най-MOS с centeral е най-важното.

Вярно е, че в някои случаи, ориентацията на MOS транзисторите не могат да бъдат същите, поради ограничения в пространството и дължина окабеляване.Въпреки това, в моя оформления, бих се опитват да ги ориентира в една и съща посока, където все по-възможно ... освен ако не предприеме по-твърде много пространство или прекалено дълги кабели.Ако не може да има разумен компромис между търговията с ориентация както на пространството и дължина окабеляване, тогава аз ще ги превърне в същата ориентация.В противен случай, той трябва да бъдат ориентирани по различен начин.

Благодаря за коментара ..Поглед ...
Последно редактиран от road_0506 на 18-ти октомври 2006 3:07; Редактирано общо 1 път

MOS ориентации е задължително условие за съвпадение на транзистори и аналогови схеми за гарантиране на добро представяне.Въпреки това, тя може да бъде смекчена по sevevere cirumstances.Въпреки, че не му обикновено се препоръчва, iresspective на процеса.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back