Modbus Plus - Ethernet конвертори

S

swilly

Guest
Всеки знае, ако съществуват други Modbus Plus Ethernet конвертор, с изключение на модул, който се продава от Schneider? (Е много скъпо, и много голям! Изглежда един компютър!)

Можете да изградите своя собствена. 1-Modbus плюс протокол е свободен, много на източника и код на C. 2 Използвайте всеки микроконтролер с SPI автобус (PIC, atmel.I използва Motorola hc12 тъй като easeir implemet и отстраняване на грешки Modbus неща) 3-Използвайте PIC 28J60 SPI - Ethernet интерфейс чип (Не съм се опитвал тази част.) Колко пари Шнайдер го продава? Можем ли да сме богати, ако продавате и ако аз произвеждат:)

Благодаря ви. Може ли да ми изпратите протокола Modbus Plus? Аз не го намерили.

Опа, мислех си на Modbus плюс като Modbus TCP. За да ми простиш, аз търсили Modbus плюс и foud някои спец. като информация по-долу връзки: www.modicon.com / techpubs / PDF / plangde.pdf www.sksct.fi / Downloads / mb_plus PDF www.eecs.umich.edu/ ~ modbus/documents/PI_MBUS_300.pdf Не можах да намеря изходния код, свързани с Modbus плюс. Но хората казват, че е доста като Modbus RTU. Но не можех да намерим точната спекулация. Така че промените 1-ви етап на първия ми пост като: 1-много на източника и код в C Modbus но Modbus плюс изглежда по-специфични. За съжаление ..

за Modbus specificaton видите www.modbus.org за Modbus роб или господар (симулация) софтуери използвате www.modbustools.com за симулация на UART (COM) в компютъра се използва Virtual Serial Port Driver софтуер (търсене в gioogle), така и вие не трябва да има реално хардуер. за PC страна можете да намерите много приложения и източници в Делфи.

Здравейте! изглежда или търсене на B & B Електроника, те имат Modbus - Ethernet Converter WINTECH Софтуер MNetSvr е приложение за Windows, който служи като едно Modbus TCP / IP шлюз ModSim Windows Application симулира роб края на протокола Modbus. довиждане

[Код] WINTECH Софтуер MNetSvr е приложение за Windows, който служи като един Modbus TCP / IP шлюз ModSim Windows Application симулира роб края на протокола Modbus. [/ Код] Всяка URL адрес?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back