Това е много добър въпрос!OFDM е много ефективна широколентова технология.Той се увеличават капацитета и броя на потребителите в различни достъп до схемата, сравнение с други широколентови технологии за използване на една и съща честотна лента.MIMO също така увеличава капацитета, както и многократен достъп способност.Тези две комбинирани заедно образуват Модулация схема, която е много ефективен от гледна точка на честотната лента, ефективност и производителност.
Но аз смисъл трябва да има и други причини, както и че аз не съм наясно.Аз ще ви каже, ако намеря нещо друго.
MIMO то самостоятелно е добра техника за да се постигне разнообразие печалба в приемник, който основно повишаване на надеждността на системата, както и SNR марж.
Допълнение към горните коментари, OFDM също е добра гъвкавост по отношение на многопълните замира канали.Тя използва честота много ефективно (мисля за FDM) и не се налага хардуер мъдър филтриране, но само FFT / IFFT позволяват предаване и приемане на съответните сигнали лесно.
MIMO OFDM и е добра комбинация за увеличаване на всички ....!!! изпълнение
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.