microstrip антената: добавям срещу храна Л / 4 транснационални.

I

indiaco

Guest
Здравейте аз съм на изработването на антена за 802.11 и с някои проблеми с храненето.Въпросът е: дали ламбда / 4 трансформатори толкова добър като microstrip храна притурка?
Мисля, че това е, като за начало ...
Много благодаря.

Основното нещо е ф е необходимо да знаете I / P импеданс на пластира например можете да използвате transmissionline модел за това purpose.Then както импеданс съвпадение техники т.е. insetting или тримесечие вълна ще даде добри резултати, но ако ф употреба вълна тримесечие ще увеличаване на дължината feedline също ще има discontinuties участващи така в моята храна добавям мнение е по-добър избор.

Zubair благодаря за вашия отговор.
Работата е там, аз съм след balanis книга за изграждане на моята антена, но то не разполага с формула (или да обърне внимание на всички) на разстояние bettwen на добавям microstrip хранене и действителната microstrip кръпка (ако не е ясно да ме уведомите) .
Аз знам Z на пластира и (предполагам) да поправи Wo на лентата, althoug аз не знам как това разстояние за Говорих преди влияе на радиация или съпротивление на антената.
Ето защо ми дойде с идеята за съвпадение с Л / 4 transf.
Ако някой има предложения за това аз съм щастлив да чуя ...
Много благодаря.

Вземи по-отблизо книга Balanis.

Безспорна е формула, за да се изчисли дебелината на добавям.

Сега аз съм с Ansoft Дизайнер на една и съща 2.45G добавям-емисия кв. антена пластир.

Формулата е доста добър в Дизайнер за 50-ома съвпадение.

Но проблемът е неговата тясна лента съвпадение.

2.45G е добре за 20dB РЛ, 2.4G и 2.5G не са добри за 5 db RL.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back