MicroStrip Ширина Изчисляване за определен Чар Импеданс

M

mesalem

Guest
Има много инструменти и аплети, използване на съотношения (W / г) да се изчисляват специфичните ширина MicroStrip за определен характеристика импеданс. Всички тези формули се взема отчитат и относително голямата равнина на земята. Какво ще стане, ако земята самолет е изтънена и не се счита за достатъчно голям. Има ли някакви формули, които изчисляват ширината на линия за определен импеданс? Прилагането на този е MicroStrip заострени балун трансформатор.

Бих използвал тези инструмент като първоначалната стойност за пълен анализ на вълна. Мисля, че това е най-добрият начин за краен земята самолет.

Но в края на балун-трансформатор, широчината на земята самолет ленти (диригент на дъното) е толкова широк, колкото горния проводник. Как една сметка за тези ширина желаната характеристика импеданс?

Аз предлагам да използвате реклами, за да се симулира, че ще бъде по-добре!

Здравейте, Това може да помогне. flyhigh

Това е често срещан проблем. Най-добре е да започнете с схематично симулация, като реклами или AWR или други. Следваща Идете на симулация EM. Харесва ми динамиката на рекламите, но има и други. За да се симулира finit земята, трябва да се определи правилно RF пристанища. DJ

Ли някой знае как да се знае застроена площ на триъгълник фрактална антена sierpinski? Ли, свързани с оперативните честота или anythings от друг? Надявам се да получите отговор от ф всички, благодарение на моята електронна поща ... [Електронна поща] djtommy_bigtank@yahoo.com [/ имейл]

Wu / WB> 11 (Wu: горна лента ширина, СБ: широчина на дъното ивица), можем да разгледа долната лента като безкраен ширина, ако искате подробности, можете да прочетете "MicroStrip Предаване линия с Диелектрични крайните ширина! и Ground Plane "от Чарлз Е. Смит и Изменение на RAY-нд

Ли някой знае начин да се изчисли характерните импеданс на фрактална антена sierpinski (триъгълник)? И ако аз правя линия край фуражи, как да се изчислява измерение на линията?

сте всякакви материали или текст за Merchand Balun? моля да го качите!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back