Microstrip Порт дизайн в Hfss

H

haast36

Guest
Може ли някой да ми казали какво ще бъде идеален размери на пристанище в HFss използване microstrip.Аз съм анализира основната структура на microstrip и трябва да знаем действието на fintie равнина на земята, но изглежда, че не размножаване от моя вход пристанище вълна.Какво е diffrence BTW един Waveport и пристанище?

В microstrip вериги сте болен трябва да се определи пристанище с определени спецификации, тъй като в противен случай няма да можете да получите очакваното 50 ома C / CS импеданс.за да прочетете повече за тази тема чете HFSS употреба на разположение в този форум.

BR
Adel_48

Здрасти,

Две пристанища могат да бъдат определени: 1.Gap източник пристанище
2.Конвенционални пристанище.

А порт източник празнина не може да бъде само един прост правоъгълник между следа и равнина на земята.Трябва да се уточни импеданс пристанище и импеданс линия (интеграция линия).За конвенционалните пристанище, HFSS изчислява на пристанището импеданс за вас.Така този вид на пристанището трябва да бъде достатъчно голям, за да осигури място за ресна полета около следа.Така правоъгълник е изработен от пристанище ширина десет пъти по следа ширина, височина пристанище 5 пъти по-подложка с дебелина и височина на пристанището и пристанищните ширина не трябва да се различава с коефициент 10 или повече.

Ако портът е малко по-малък или по-голям, пристанището съпротивление е нечувствителен към промените.Въпреки това, ако направят порт по-малки и по-малки, в някакъв момент ще свиване на полетата и забележите промяна импеданс.Ако сте направили по-големи и по-голяма пристанище, в един момент една вълна режим може да отговарят на правоъгълник и ти се неправилни резултати.Често можете да използвате лицето на модел за определяне на пристанището.Все пак, ако лицето е много голям в сравнение с ширината на следата или субстрат дебелина, правоъгълник използва за определяне на пристанищата ..

Надявам се това да е от вашата помощ ...........

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back