Microcontroller мрежа

S

siteplayer

Guest
Уважаеми ВСИЧКИ

Моля да ме уведомите, който е най-добрият протокол, който може да се използва за мрежови 3 или повече micrcontrollers?Общата дължина проводник е около 1500 фута най-малко.AKSHAT Мехра

За такава дължина на протоколи тел X.10 костюми с вашата кандидатура.

Hai
можете да използвате, RS 485 протокол
което е по-леснос уважение

слънце

Дори и RS-232 Daisy окован на CAT5 кабел (с MAX232 ниво преобразуватели) ще работи без проблеми с ниска скорост, курс.

Здрасти,

Аз имам опит на по-горе ситуация.на проекта е изграждане на система за пожароизвестяване, който има звено за контрол на капитана на земята и от 6 до 7 етаж блок за управление.
съобщението е двупосочна.те всички са свързани чрез само 2 жици.Използвах RS485 и АТ89С52.Съобщението е режим 3 сериен комуникация (прекъсва задвижване.)това е много лесно и много гъвкава.цялата комуникация с едва 2 жици.

Arnab
vu2bpw

Може да обмисли възможността за използване външни RS232 <-> RS422 преобразувател.Тя зависи от това колко единици, които се сграда.Ако това ще бъде само няколко единици, тя може да не си струва да се RS485 в чип ниво.Вместо това, като използва прости MAX232 за пълен дуплекс експлоатация и използване на външен RS-232 <-> конвертор RS422 може да запази пълен дуплекс и операцията да софтуера по-проста.

Този вид преобразувател е около $ 10-20.

Джон

Друг вариант е да мога до baudrates при или под 50 Kbit / сек
Боб

Използвайте текущата линия като тази схема
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back