MELABs или MikroEngineering?

G

Guest

Guest
Привет

Всеки един работи по основния за снимки, и да кажа, което е по-добре да се купят PICBASIC Pro или Mikrobasic.

Моля ви, не искам да правя сравнения между цените, искам сравнения на базата на опита, и логически причини, кой е по-лесно да научат, този, който предлага по-добри възможности и услуги, не кратки отговори като "някой" по-добре е, добре .

Нещо дни

Мисля, че picbasic про е много по-добре, тъй като тя вече е на пазара за някой, така има много автор е написал книги за picbasic про докато mickrobasic все още много и не много инженерни знаеше за него все още.

(Mikrobasic е произведен от mikroElektronikas,
а не MikroEngeenering)
Имам опит и в двете компилатори.От моя гледна точка, mikrobasic е по-добре, отколкото Снимка Основни Pro.По друг начин, то няма да стане толкова важна за пазара, просто за 6/7 месец.Вие не можете да сравните два часа comilers, ако само се вземе под внимание книги, и история.Снимка Основни Pro:
Добри:
Снимка Основни Pro е добра оптимизация на кода, той е вече на пазара, бъгове безплатно.Много хора са работили с него.Добър форум подкрепа.
Bad:
Unfortunattely изглежда не съществува някои значителни усилия за подобряване на нейната ефективност (твърде дълги интервали от време между версии,
без да има много нови неща). Както го е използвал всички posibilities.

Mikrobasic:
Добър
Партида на вградени функции, които значително по-бързо вашите проекти.Там са съчетания за графичен LCD, могат, Compact Flash, RF ...данни, преобразуване ...
Лесно можете да напишете вашето собствено функции с аргументи в mikrobasic, което е невъзможно с pbp.
Там ще бъдат повече и по-improovements в бъдещите версии - плаваща точка, Ethernet ..добро бъдеще ...
Buit в симулатора, и проектни статистика, където можете да видите размера на всички процедури.
Също така има добри форум подкрепа.
Има mikroPascal (скоро mikroC, и mikrodsPic), с почти същия IDE.
Безплатна он-лайн книга.
Лош
В актуалната версия,
няма ICD подкрепа.Някои от ранните версии са бъги, но сегашните изглежда е ОК.
В някои casses генериран код може да бъде по-голямо, отколкото в PBP, но това не е общо правило, защото има и друг пример.

Привет,

Какво мислиш за Proton .Мисля, че е по-добре след това всички останали.Аз го използват, тъй като повече от година.Преди да súsed PBP.

Klemm

За мен тя е по-сходен с mikrobasic от PBP, но аз DONT като му IDE.

Привет

Добра точка на мнения, но тя си струва да се купи софтуер, който ще трябва да закупите надстройка му, дори и ако melabs не издава много ъпгрейди, но струва 299 $.

Друга точка от книги за Mikorbasic, там можете да намерите книга, но онлайн.

С уважение

Да там е онлайн freebookhttp://www.mikroelektronika.co.yu/english/product/books/picbasicbook/00.htm

mikrobasic ъпгрейди са безплатни (за сега)

Привет

Вие очаквате mikrobasic когато става като символ, както PICBASIC Pro, mikroengineering ще направят своите актуализации за много пари!

Вие може да искате да погледнете Crownhill Proton v2.15.Имам използвани и PBP Proton.Предпочитам Proton.Една от причините е на 18f452 чипове, Proton позволява използването на високи и ниски прекъсва, когато, както PBP не го прави.

Просто ми струва 2 цента.

Enigma460

Ако искате да овладеят програмиране снимка в основния downlaod тази книга от uplaod и dowlaod раздел.

името на книгата е: microcontroller проект книга на Джон iovine

hassana написа:името на книгата е: microcontroller проект книга на Джон iovine

метални написа:

ПриветВие очаквате mikrobasic когато става като символ, както PICBASIC Pro, mikroengineering ще направят своите актуализации за много пари!

Привет

Но аз искам да попитам, защо е PICBASIC Pro най-разпространи един, eventhough му актуализации не са свободни.

Чух от приятел, и разстроен един, работещи с PICBASIC Pro, че някои библиотеки за нови снимки не са налице, обаче, той трябва да обновите своя версия, този какво каза той.

Аз все още не може да направи съзнанието ми се, аз не знам ...

метални написа:

ПриветНо аз искам да попитам, защо е PICBASIC Pro най-разпространи един, eventhough му актуализации не са свободни.Чух от приятел, и разстроен един, работещи с PICBASIC Pro, че някои библиотеки за нови снимки не са налице, обаче, той трябва да обновите своя версия, този какво каза той.Аз все още не може да направи съзнанието ми се, аз не знам ...

Също така разработчиците на Picbasic про (MeLabs) имат много повече опит от всеки друг, тъй като те са предмет на няколко години пред останалите, следователно пакета вече е свободен бъгове в сравнение с simillar компилатори.

Има и много книги, написани за него, които можете да намерите на нетните, а някои са на разположение на ЕДА борда, и тук, ако направите някои търсене.

Привет

Аз открих една книга за PICBASIC Pro, неговите нарича експериментират с picbasic про .....

Нейната напредналите книгата, аз мисля, PIC Проекти на книги е много по-добре, тъй като започва от нула, но За нещастие,
неговият за PICBASIC Състав.

Аз мисля, че отивам да купя PICBASIC Pro, благодаря ви за помощ ...

Последното нещо tomention, ако има и книги на науча PICBASIC Pro като PIC Проекти на книги прави, моля дайте му име.

Нещо дни

по мое мнение picbasic-Pro е най-добрият.Тъй като съществуват много Например дизайн с нея по интернет.

Видях някои добри книга за picbasic пропорционално на качване и изтегляне на секция

1.Снимка роботика от Джон Iovine
2.програмиране picmcu с основните

и двете книги са особености picbasic и про версия
Снимка на microcontroller Проектът второто издание с picbasicpro глава

Привет

Аз вече са изтеглили от PIC ПРОЕКТИ книга, но съжаление, не мога да намеря първата книга, може ли да осигури връзката ...

Благодарности

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back