Mechnism зад техниката за подтискане на гена / recomb центрове?

L

leohart

Guest
Какво е mechnism зад използва тежки площ P
имплантант да намалява събирането на тъмно ток (само нормални Electron / дупки), генерирани на си-SiO2 повърхност?
Изглежда това е отнасящи се до нивото на Ферми за адаптиране, така че ген / центрове recomb е
напълнена / depeleted (а techinque използвани в мястото, което искам много Dont Gene / recomb да
се случи) ... но аз не съм толкова сигурен, не Semicon разговори учебник по физика за това в
подробно ... Можеш ли да ми exlain или recommand някои от препратките?

Това е може би по-тясно свързани с релаксиращи / избягване на стрес индуцирана размествания, които се появяват в основата на си-SiO2 интерфейс.Ако вашият фотодиод е N-добре на п-субстрат можете също да използвате P , за да натиснете такса пространство регион далеч от повърхността, където RG центрове изглежда се дължи на смущение грешки.

Изглежда импланти не може да помогне със стрес индуцирана размествания директно, мисля, че е свързано с нивото на Ферми за адаптиране и ж / R център пълнене (depeletion).

Какво е за П отблъсквам нещо? Nwell / psub диод вече има такса място далеч от повърхността

P , за да SiO2 интерфейс е по-малко стрес Мисля, че (не сигурен, погледнете нагоре затворен тип документи диоди за това).P на върха на N-добре ще отблъсквам пространството-област безвъзмездно по стените на N-добре / psub кръстопът, където се допира до si/sio2 интерфейс.

n1cm0c написа:

P , за да SiO2 интерфейс е по-малко стрес Мисля, че (не сигурен, погледнете нагоре затворен тип документи диоди за това).
P на върха на N-добре ще отблъсквам пространството-област безвъзмездно по стените на N-добре / psub кръстопът, където се допира до si/sio2 интерфейс.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back