Matlab в Linux

C

claudiocamera

Guest
Здравейте приятели.

Сложих това съобщение в друг форум, но сега разбрах, че е най-подходящ инструмент.

Имам CD-та на Matlab, че се използва за инсталиране на Windows.Сега реших да използвам само Линукс, но имам нужда Matlab да работят.

Мога ли да използвам същия компактдиск за Linux инсталация или да трябва да закупите лиценз за Linux?

Опитах се да използват една и съща CD, след като идва с инструкции за монтаж и за двете операционни системи, обаче, инструкции за Linux инсталация не работи.

Инструкциите са нещо такова:

За прозорци използва за инсталиране.

За Linux употреба инсталирате

Вътре в CD директория, аз въвели инсталира в командния ред на Linux, но нищо не се случи ...Кой да е помагам?

Уважаеми claudiocamera,
Matlab за Линукс трябва CD-та, различни от тези за Windows.Когато си купувате Matlab, Mathworks ще ви се даде на всички CD-та за различни операционни системи.Въпреки това, доколкото ми е известно, вие ще бъдете в състояние да използва само една, за която закупуване на лиценз.

С най-добри пожелания

вълна-маниак

Друга възможност, която можете да търсите в е Октав
Изпълнява същите команди, както и Matlab
е безплатна!!
Когато имате нужда от допълнителни библиотеки, което се превръща в една доста голяма бъркотия.
Но то е възможно без по-малко.

Има ли функция като simulink по Октав?

Здрасти,
Подобна програма за Октав е SciCos.Той е френски разработени с отворен код Matlab еквивалент.Доколкото аз знам, че е лесен за инсталиране на Linux, така и на Windows среда, помощни файлове е отлична.

Наздравици
Slayer

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back