1
1alph1
Guest
Здрасти на всички, на първо място всички ID просто искали да се изясни този isn't една домашна или курс, свързани с проблема, неговата част от моите лични MatLab обучение за бъдещите години.Аз получи хубав малък siganls и системи въпрос от един приятел, той изглеждаше доста прости, но Ive идват в проблем, който аз арго намиране на решение.Тук е ...
Проучим честотата съдържание X (F) на един единствен 10 Hz sinewave, трайни във времето за T_end.Задайте проба честота се FS = 1000, и T_end да бъде 2.Парцел в абсолютна стойност на функцията X (F), като срещу честота F.
Тук ми е кодът за тази част.
Код:
функция [X, T] = sinewave (T_end)
FS = 1000;
TS = 1/fs;
T = T_end;
T = 0: TS: T_end-TS;
F =-FS / 2: 1 / T: fs/2-1/T;% определя frequecncy ос, между -500 и (500-0.5).
X = греха (2 .* пи F. .* * т);
X = fft (X);
Y = fftshift (X);% смени десницата края му псевдоним долу F = 0, като графика е периодично това просто центрове парцела около 0.стволови (F, ABS (Y), "к")
xlabel ( "frquency Hz");
ylabel ( "ABS (Х)");
заглавие ( "честотата съдържанието на T края = 2");
Проучим честотата съдържание X (F) на един единствен 10 Hz sinewave, трайни във времето за T_end.Задайте проба честота се FS = 1000, и T_end да бъде 2.Парцел в абсолютна стойност на функцията X (F), като срещу честота F.
Тук ми е кодът за тази част.
Код:
функция [X, T] = sinewave (T_end)
FS = 1000;
TS = 1/fs;
T = T_end;
T = 0: TS: T_end-TS;
F =-FS / 2: 1 / T: fs/2-1/T;% определя frequecncy ос, между -500 и (500-0.5).
X = греха (2 .* пи F. .* * т);
X = fft (X);
Y = fftshift (X);% смени десницата края му псевдоним долу F = 0, като графика е периодично това просто центрове парцела около 0.стволови (F, ABS (Y), "к")
xlabel ( "frquency Hz");
ylabel ( "ABS (Х)");
заглавие ( "честотата съдържанието на T края = 2");