LVS проблема с извличане на информация за множество транзистори на порта от оформлението

K

khorlipmin

Guest
Аз съм с AMS HIT-KIT, аз не съм сигурен дали този проблем е специфичен дизайн комплект. Определи множество транзистори на порта в схематичен и оформление (ивици). така че ако го наблюдаваме в netlist NMOS 4 порта ще има m = 4,0, свързани с него. Аз обаче не успя да извлече тази информация чрез оформлението. Той винаги извлича в четири транзистори всички с М = 1.0, което прави LVS ми да се провали. Единственото решение засега е да се промени добитите netlist = 4,0 м и LVS ще премине. Това е разочароващо за голяма верига. Всяка идея, какво съм направил грешно? Благодаря много.

LVS инструменти (Дива, Дракула Calibre)? За Дракула трябва да има LVSCHK опция в команден файл, които позволяват забиване или unsmash паралелни устройства.

Аз съм с DIVA. Има ли подобна опция? Не можех да намерят толкова далеч ... Или може би съм пропуснал?

Аз използвам Diva за оформление и Virtuoso схематични редактор за схематичен. Това не се случи с мен. Предполагам, че в прозореца на свойствата на устройството в схематичен ф ще параметър, а именно "No на Гейтс". U сложи 4 там. Така че за 40um устройство, тя автоматично ще наеме 4 мос с 10um всеки. Това м = 4.0 могат да бъдат подвеждащи. U може да го изпробвате. sankudey

Вашият divaLVS файл не паралелно правило размествам за MOSFETS, или не се справят параметър "м". Моля, променя divaLVS.rul.

Тъй като аз не разполагат с разрешение за промяна на файла, означава, че единственият избор, след което ще бъде да се променя оформлението netlist? благодарение Хюз

Защо не сте разрешение? Ако тя е собственост на друг потребител, можете да направите копие от него и да модифицирате копие. Променете оформлението на netlist не е добра идея.

Предполагам, че трябва да се опитат да използват това, което предложи sakundey. Не знам как AMS, но някои PDKs се нуждаят от специални lauyer за m> 1 устройства. Аз също препоръчвам да погледнете в ръководството за дизайн Ayour комплект и изпратете имейл до AMS - те обикновено са доста отзивчиви.

Да това е добра идея, надявам се, те ще бъдат полезни. ще се свърже с AMS сега.

Здравейте всички! Аз съм се сблъскват със същия проблем с дива за обработка на M фактор Някой знае ли най-накрая howw, за да решите този? Благодаря

Най-лесният начин да се избегне "м" въпроси не е да се използват множество. TSMC е понякога подобни проблеми в ДПК. Аз препоръчвам да използвате представителство "автобус", вместо да. С това искам да кажа нещо такова: PMOS1 [01:06], което означава 6 пъти повече от същия PMOS паралелно - така Wtot = 6x Wpmos Също така вярвам, AMS hitkits имат специални настройки на LVS за използване - използват своята документация. В MentorGraphics те синия бутон меню можете да изберете befor всеки LVS работят

здрасти Теди!! Благодаря ви за отговора. от "автобус" представителство PMOS1 [01:06] искаш да кажеш за място в схематична 6 транзистори в паралел? за много голяма верига, това не е много удобно. Имаш знаят друг начин по-ефективно??

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back