Lumped пристанище в IE3D

C

cyberksj

Guest
Здравейте, всички.

Искам да знам difine lumped пристанище в IE3D.
Има основния порт съпротивление 50Ω в IE3D?
Как мога да променя съпротивлението на пристанището?
Искам да съвпадат с импеданс антена до чипа импеданс (6.7Ω-197Ω).

благодаря ти ..

S-параметри са винаги нормализира до 50-ома в симулация, защото ние искаме да направим на S-параметри файл, за да бъдат съвместими с Touchstone.Въпреки това, можете да го отново се нормализира до други ома, когато показвате S-параметри.Когато направите оптимизация, можете да оптимизирате и параметри нормализират към други ома.

Благодаря Джиан

Аз се опитах да renormalize характерните импеданс в IE3D, но не можех да renormalize част от въображаеми.
Искам да се среща между антена и чип.
съпротивление на чипа е 6,7-к * 197 ома.

така че аз се опитах да renormalize резултат на IE3D в реклами (от Agilent).
Аз използва термин, който е 6,7-к * 197 ома.
Методът е правилно?

Комплекс normalizaiton импеданс (щв) не е добро.Има много въпроси, участващи.Ние знаем, че Гама = (Z - щв) / (Z щв).Когато Z = Zc и Zc е реален, ние да Гама = 0 смисъла не размисъл.Въпреки това, ако Zc е сложен стойност, както и формулата за Гама е съмнително.Вие не можете да очаквате Гама = 0 с Z = Zc.Знам, ОБЯВИ използва някои ревизирани формула на Гама, когато комплекс Zc.Подобни формула се осъществява в MODUA 11 на IE3D 11.Все пак е трудно да се каже ревизирания формула може да доведе до добър резултат.По принцип, когато се включва комплекс Zc, вълна теория вече не е строг.По принцип, на вълни във вътрешността на вълна вече не могат да бъдат разделени на инцидента и отразени вълни, когато комплекс Zc е включен.Ако искате да използвате комплекс Zc, трябва да го използвате с грижи.Аз не мисля, че всеки софтуер може да ви guaranteee комплекс Zc с точност, тъй като теория под комплекс Zc вече не може да гарантира прецизност.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back