Logic Синтез & Физическа синтеза?

M

manivannanrm

Guest
Някой може ли да обясни Logic синтез и физически синтез?
И си разликата?

Логически синтез просто превежда на RTL netlist, както и някои physcial информация не е точна (като модел тел натоварване, клетъчни място).
phsysical синтез може да получите някои physcial информация от структура, тя physcial информация е точна, отколкото логика синтез.И не само някои physcial синтез да превежда RTL netlist, той може да превежда RTL за оформление.
И обикновено някои инструменти логика синтез има команда, за да прочетете някои физически информация.като "read_spef" в DC да прочетете Floorplan.Но как да го използвате, и не е ясно.

синтез логика просто да превежда и картиране.
но физически синтез се етаж планиране.проучване и оформление.Тя ще
Помощ за физически дизайнер, който да определя блокове отношения.и да даде добър резултат на времето.

tnz за Ур отговори.

Може ли да кажа physcial синтез като пълен гръб (започва от floorplanning за маршрутизация).
Логиката synthezed файлов формат ще бъде. V, какво ABT phys.synt.файлов формат?

manivannanrm написа:

tnz за Ур отговори.Може ли да кажа physcial синтез като пълен гръб (започва от floorplanning за маршрутизация).

Логиката synthezed файлов формат ще бъде. V, какво ABT phys.synt.
файлов формат?

"Може ли да кажа physcial синтез като пълен гръб (започва от floorplanning за маршрутизация).
Логиката synthezed файлов формат ще бъде. V, какво ABT phys.synt.файлов формат?"

Равностойността на файл за физически синтез е Def.DEF е индустрия формат, който encapsulates физически информация.Във всеки един етап, ако ти се пише. V и. Def ще са записани на база данни и може да започне от същото място отново чрез четене. V и. Def.

нормални синтез има модели тел натоварване, когато са в Physocal wireloads синтеза са изключени и физически информация (като етаж и т.н. план местоположение) са хранени инчаВ допълнение към нормалните библиотеки db файла с physocal информация (ППБ или MiLkWay) се чете в инструмент за optomizatiomn.Крайният резултат е да rialisitic оглед на времето

Те са полезни.
Но все пак имам едно съмнение, където означава термина PHY.синтез ще бъдат използвани Имам чувството, че от fplanning да routing.Please наказвай ме, ако греша.
Преди там е отговор, тъй като започва да тече от RTL код.

Tnx предварително

http://www.soccentral.com/results.asp?CatID=488&EntryID=16959

Здравейте manivannanrm

Що се отговори по-горе физически синтез ще започне от RTL, че другата възможност е, че може да логично синтезирани netlist като вход и ще можете да синтез с мощност модели (за всички клетки) в мястото на WLM (модел тел натоварване)

физически сън ще направи виртуални Floorplan от една страна, и тогава аз може да се изчисли vaule тел закъснение, за което е близо до реалните Floorplan, така че това е много resuleAdded след 1 минути:физически сън ще направи виртуални Floorplan от една страна, и тогава аз може да се изчисли vaule тел закъснение, за което е близо до реалните Floorplan, така че това е много resule

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back