LNA използват активни индуктор

C

chunlee

Guest
Аз съм планиране изработи LNA 0.35u използва CMOS технология.В LNA ще работят около 2.4GHz и индуктор ще изпълнява използват активни индуктор.

В LNA се предлага да работи на различни честота около 2.4GHz (настройка може да бъде направено чрез активно индуктор).

Това ли е възможно да се изработи такава, че LNA?Всякакви други препоръки?Моля, дайте ми Вашето мнение ...

chunlee написа:

Аз съм планиране изработи LNA 0.35u използва CMOS технология.
В LNA ще работят около 2.4GHz и индуктор ще изпълнява използват активни индуктор.В LNA се предлага да работи на различни честота около 2.4GHz (настройка може да бъде направено чрез активно индуктор).Това ли е възможно да се изработи такава, че LNA?
Всякакви други препоръки?
Моля, дайте ми Вашето мнение ...

Здравейте kokabanga,

Цитат:

Монолитна тясна лента филтър използване ultrahigh-Q регулиращите активни дросели

Lucyszyn, S.; Робъртсън, ID;

Микровълнова теория и техники, IEEE Сделки

Том 42, брой 12 Дек 1994 страница (и): 2617 - 2622

Какъв е смисъла на активните индуктор?Някой може ли да обясни?Това е на чип? Това е стойност, или могат да се променят?Благодаря

Тук ще намерите основите на активните индуктори (gyrators):
http://www.s2.chalmers.se/graduate/courses/analogVLSI/doc/lecture6.pdf
(с. 12 .. 13 ..)

Здравейте liujs_825,

Активни индуктор е индуктор, че изграждането използва само MOSFET (в процес CMOS).Активни индуктор обикновено има високо В сравнение с пасивното индуктор, като спирала индуктор.Въпреки това тя все още има някои недостатъци, като например бедните линейност и консумация на енергия.

Активни индуктор е напълно интегриран индуктор и нейната стойност може да се промени, с определени граници.(промяна на пристрастие ток или напрежение на някои определени транзистор)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back