LNA (в) 2.45GHz интегрална схема

T

tiger_ads

Guest
Аз съм начинаещ на RFIC, аз имам разработихме LNA на 2.45GHz с комплект Хартата.Сега са го симулира с Призракът RF, аз имам пометена CS MOS's ширина и други параметри, НУ винаги е 2,7 db, но след определянето на тези параметри, и пометена frequence, една нула на НФ около 2 db е около 1.8GHz, определено в размер на 2,45 GHz, НФ е все още 2,7 db.Аз опитвам да промените ширината на входящите MOS, но нула е трудно да се премине към точката на 2.45GHz.Аз не знам защо е???
топология ми е традиционно, cascode с дегенерация на източник индуктор!
благодаря!

Какво ще кажете за вашия NFmin срещу честота?

Каква е връзката между тях?
NFmin срещу честота трябва да бъде какво?
Може ли да го обясни подробно?Благодаря ви много!

В NFmin срещу Freq.парцел следва да прилича на купа, това показва, че минималната стойност НУ един LNA може да се постигне при определени Freq ..Прочетете повече за следните теми: Шум мач, модел устройство шум.И книгата Гонсалес се препоръчват.

и аз предполагам, експерт's ДПК използва BSIM 3,3 MOS модели
така T. Лий е формулата не е така, приложими сега

До: sgperzoid
Какво искаш да кажеш?защо??? така че ....Аз не мога следвам му формула?след това, което може да следя?Аз съм объркана!
NFmin, ако е вярна, това явление е защо?

много благодаряAdded след 7 минути:До: dsjomo
кога аз почистване на ширината на ВС MOS, пристрастие на ток се променя, как се отрази на качеството?Какво трябва да направя?е това има връзка с феномена Както казах по-рано???

Искам да кажа, че T. Лий е формула е приложима само за библиотека, която използва BSIM4 MOS модел, а аз мисля, модел експерт е BSIM3.3, което не се портата-индуцирана шум под внимание.
Така че не можете да получите оптимална работа на шума в оптималната широчина в симулация.
Въпреки това, мисля, че все още можете да получите минимум НУ поради exsitance на оптимални шум съвпадение.

Единственото нещо, което можете да проследите е резултатът от измерването на testkey вашето устройство.Формулите само ви дава представа за това как това явление се случи.

Ако NFmin е вярно, че е симулация процес е correnct.Трябва да се научиш на начина, по който микровълнова инженери проектират своите LNAs.Те не се използват малки модел равностоен сигнал за проектиране на LNA, обаче, те са почти всичко на диаграма Смит.

Fix мощност => почистване ширина
Fix ширина => захранващи почистване
Fix мощност => почистване ширина
Fix ширина => захранващи почистване
Fix ........
Repeate тези стъпки, за да се намери оптимално местните точка.

Както ти каза: "Така че не можете да получите оптимална работа на шума в оптималната широчина в симулация.
Въпреки това, мисля, че все още можете да получите минимум НУ поради exsitance на оптимални шум за съвпадение "
Може ли да ги expain в подробности.Затова не могат да получат оптимална работа на шум, но мога да получа минимум НУ?Added след 9 минути:До: dsjomo
както ти каза "Фикс мощност => ширина Мащабното разследване, когато метат ширина, кондензатор на М1 се променя, така че мачът е shifed състояние, трябва ли да помита Lg едновременно???
и аз искам да знам нивото на шум съвпадение?мощност съвпадение може да бъде постигнато чрез мониторинг на S11, но шум през какво съвпадение?
Аз съм завършил, как мога да намеря пътя, по който инженер микровълнова дизайна им LNAs?
благодарности

tiger_ads написа:До: dsjomo

както ти каза "Фикс мощност => ширина Мащабното разследване, когато метат ширина, кондензатор на М1 се променя, така че мачът е shifed състояние, трябва ли да помита Lg едновременно???

и аз искам да знам нивото на шум съвпадение?
съвпадение на енергия може да бъде постигнато чрез мониторинг на S11, но шум през какво съвпадение?

Аз съм завършил, как мога да намеря пътя, по който инженер микровълнова дизайна им LNAs?

благодарности

До: dsjomo
Вие сте прав, и са били прави тази работа след хартия Шафър "Европейски 1.5-V ,1.5-гигахерцовия CMOS Low Noise Amplifier" Аз съм, включващи по-RFIC, така че аз не мога да знам е устройството-параметър, само чрез ЕТ симулация и може да ви expain си шум за съвпадение в детайли?Моят английски е малко по-лошо, аз съм жалък

и налагане на запор е моят резултат NF (NFmin) vs.frequency, е то нали??работното ми frequecy е 2.45GHz., но минимум на НФ е около 1.9GHz (първата схема).Второ, аз имам използва идеален индуктор вместо на част от действителните индуктор.Идеален е една непрекъснато се променя, и действително един е дискретно.за да мога да помита идеален една страна, и резултатът се подобри малко, минималната на НФ се движи към 2.45GHz.

NFmin увеличава и честотата е на съзнанието, че е правилно???
Съжалявам, но трябва вход, за да видите този прикачен файл

tiger_ads написа:

Както ти каза: "Така че не можете да получите оптимална работа на шума в оптималната широчина в симулация.

Въпреки това, мисля, че все още можете да получите минимум НУ поради exsitance на оптимални шум за съвпадение "

Може ли да ги expain в подробности.
Затова не могат да получат оптимална работа на шум, но мога да получа минимум НУ?
Added след 9 минути:
До: dsjomo

и аз искам да знам нивото на шум съвпадение?
мощност съвпадение може да бъде постигнато чрез мониторинг на S11, но шум през какво съвпадение?

благодарности

Мислиш ли, че симулацията резултат ", НУ (NFmin) срещу честота" е вярна?
това е в моето последно време за отговор "прикачен файл
Много благодаря

Това е честа практика, ако оптималната точка НУ има най-Freq., различни от входяща мощност пристанище съвпадащи Freq.Но позицията на тази Freq.не е полезно за нашия дизайн процедура, тъй като ние не знаем за връзката между тази Freq.и други параметри, като устройство, ширина, пристрастие настоящите и др

За да го кажем ясно, проблемът защо не можете да simutaneouly мач на власт и шума е тъй, че транзистора е активно устройство, неговото въвеждане, посочени източниците на шум VN и са взаимно свързани.Източник дегенерация да променяте S11, докато поддържа работата шум почти непроменен, т.е. промяна Цин, при запазване непроменени шум изпълнение.Added след 21 минути:sgperzoid написа:Просто защото моделът на MOSFET Ур използване BSIM е 3.3, което не е модел на портата-индуцирана шум.

Все още можете да получите минимум шума в симулация поради оптималното шум съвпадение има предвид само излъчва топлинна шум.
Но в резултат трябва да се отклонява от T. Лий е теорияс уважение

Аз съм много много оценявам за вашата помощ!Мисля, че вашето предложение е много полезно, но не съм си understanded означава, поради познанията ми за тази област и бедните английски ниво.Може ли да го обясни на китайски за моя имейл?

виждаш ми запор за моя симулация резултати и преди???Искам да знам дали е разумно, защото това първата ми работа по RFIC, благодаря ви много!

ми е-мейл адрес: tiger_yz (на) hotmail.com

tiger_ads написа:

Аз съм много много оценявам за вашата помощ!
Мисля, че вашето предложение е много полезно, но не съм си understanded означава, поради познанията ми за тази област и бедните английски ниво.
Може ли да го обясни на китайски за моя имейл?виждаш ми запор за моя симулация резултати и преди???
Искам да знам дали е разумно, защото това първата ми работа по RFIC, благодаря ви много!ми е-мейл адрес: tiger_yz (на) hotmail.com

моето разбиране е, че тъй като компактдискове е 50ohm, така че терминът RG / компактдискове и RL / R, не може да бъде inegligible, както и активното характер устройство зависи план в НУ не е доминиращ.е то нали??
но какво е вашето означава "без съмнение ще получи по-добра производителност шум, особено Rg е по-висока по това време. тъй като по това време, ширина е по-голяма, отколкото 0.35um."Може ли да го expain ясно?благодарности

може да ви предложи нещо според моето симулация заговор?благодарности

tiger_ads написа:

моето разбиране е, че тъй като компактдискове е 50ohm, така че терминът RG / компактдискове и RL / R, не може да бъде inegligible, както и активното характер устройство зависи план в НУ не е доминиращ.
е то нали??

но какво е вашето означава "без съмнение ще получи по-добра производителност шум, особено Rg е по-висока по това време. тъй като по това време, ширина е по-голяма, отколкото 0.35um."
Може ли да го expain ясно?
благодарностиможе да ви предложи нещо според моето симулация заговор?
благодарности

аз виждам.като треска дължина постепенно надолу, на ωt се увеличава, така че NFmin намалява.Въпреки това, Rg се увеличава, така че терминът RG / R, е по-голям.но тя може да бъде сведена до минимум чрез правилно оформление дизайн.това е всичко?
благодаря!

може ли да ми препоръчате някои книги или документи за оформление RFIC дизайн?

Да.

Изглежда има книга не се говори за оформление RFIC, но някои IEEE документи описват своите чип в оформлението на съдържанието.

Но за общия ananlog оформление, можете да се обърнете към книгата --- "Изкуството на аналогови Оформление", това е голяма книга.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back