LM741 OP-AMP вход

M

Munib

Guest
каква е минималното входно напрежение, което LM741 OP-AMP да засилват когато се използва като усилвател

Опитах се да намеря в този лист, но там е максималната стойност, но не и minimum.May да му се даде под формата на някои други параметри, или аз съм в състояние да разберат, така PLZ помогне.

действително ми MPXM2202AS датчик налягане може да ми даде изход пропорционално на входно налягане в диапазона от 0 до 20 тУ mV.This разлика voltage.I продукция искате да използвате LM741 да развият този изход.

Всяко предложение или да се вземат се погрижили за това усилване

Każdy chce mieć dobrą, dochodową pracę. A jeżeli mówimy o IT, tutaj rynek zmienia się dość dynamicznie, da się jednak przewidzieć pewne trendy i wskazać, jake zawody będą miały wzięcie w kolejnych latach.

Read more...

Тя трябва да бъде (Supply Voltage) / печалба.

Няма такова нещо като "минимално входно напрежение".Opamps са линейни устройства и ще разширят всяко напрежение.
Въпреки това, тъй като температурата на наноси, дрън, дрън, дрън ..741 с opamps като един трябва да избягват да ги използвате с напрежение под "някои" ниво.Аз няма да използва 741 за увеличавате сигнали долу, да речем, 1mV.Опитайте се да наемат по-съвременно и обща opamp (ПТ) 358 (биполярно) не би било погрешния избор, тъй като могат да работят на една доставка се започне от 0V на входа ..
Другият вариант е да CA3140 (FET), също работи много добре с една доставка и добро поведение на 0V вход ..

"IanP" даде верния отговор.
Мога само да добавя, че трябва да се определят нуждите ви и на тази основа може да determind ако 741 е добре да се вашата кандидатура.
Пример:
Искаш ли да има съотношението сигнал
/ шум (за компонент AC) над 40 db,
равностоен напрежение на шума в усилвател входът е 1 UV (това напрежение се генерира от силиций).
Можете да "лесно" изчисли, че сте обути сигнал да бъде най-малко 100uV ..
Сложих "лесно" в кавички, защото при вашето изчисление трябва да включва източник на съпротива, ОП шум и напрежение ОП текущата шум, .... честотен диапазон и някои други параметри, които не стигна до съзнанието ми в момента.

Същото е в случай на DC офсет, термична стабилност, общ режим отхвърляне и така нататък ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back