LM324 за сравнение??

E

Elimathew

Guest
Исках да направи 5V, когато получа по-голямо от 2.3V "и 0V, когато получа по-малко от 2.3V". Аз използвам LM324 като сравнителен Проблемът е, че когато сигналът е по-голямо от 2.3V на изхода трябва да бъде 5V, но ми давате 2.7V.whats проблема VCC ми е 3.4v?:??:

резултата трябва да е 5V, но тя ми дава 2.7V.whats проблема? VCC ми е 3.4v.
Очакваме Ви на изходното напрежение над Vcc? Как? LM324 може да се използва за сравнение, ако не се изисква бързо превключване. Според биполярно изходно стъпало, изходното напрежение няма да достигне Vcc (а не над нея така или иначе). За сравнение с отворен колектор изход, например LM339 позволи на изходното напрежение, за да се люлее над Vcc, но се нуждаят от разтегателен резистор логиката мрежа.

Като предположение, че е съвсем нормално. Вие сте само доставя LM324 с 0.4V над абсолютната на минимум и не е устройство, което може люлка мощност от железопътния към железопътния транспорт. Вие винаги получават по-малко продукция от предлагането, но вие като че ли да се очаква да го мощност от 3.4V и да получите 5V сигнал от него. Брайън.

Сравнителен е Op-Amp без компенсация за всяка честота в името на стабилна обратна връзка, и обикновено без всеки положителен изход, т.е. потъне само изход / OC. Сравнителен също може да са построени в хистерезис. Това го прави бързо, но безполезни като усилвател. __________________ [URL = http://www.earhearingaid.co.uk/comparehearingaidprices.html] слухов апарат цени [/URL]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back