Linux Help

H

hhhaithamhany

Guest
Здравейте всички;

Моля, искам да попитам за разликата между RedHat версия на Linux и SUSE Linux.

Ако аз взема Разбира се, в нито една от тях има голяма разлика между версии или не?

Моля ми трябва подробна информация, колкото е възможно повече.

Благодаря много

Хм съм работил withboth от тях.По мое мнение, ми харесва повече RedHat базирани дистрибуции (Fedora Core), отколкото SUSE Linux.Мисля, че разликата е, че Redhat базирани дистрибуции имат по-добри инструменти за конфигурация, и е подходящ за употреба, ако сте разработчик на софтуер или мрежови администратор.SUSE е по-скоро, за нормален потребител компютър, който няма да си наоколо, така мучо с код, и че подобни неща.

първо да ви благодаря за отговор, но аз все още са объркани за разликата в предлаганите курсове в двете версия
това, което получавате от ф сега е, че RedHat е по-общо от SUSE, както в RedHat там е по-кодове и развойна дейност, аз съм Вярно ли е?

Също така там е друг въпрос, защо има различен брой на дискове на някои Linux версията е 5 CD-та други са само на 1 CD, което съдържа всички приложения като офис програми и програми за Media Player

Благодаря много

Добре, преди всичко на RedHat разпределение сега се нарича Fedora Core, и е отворен проект, подкрепен от RedHat, че има много подкрепа и много лица, работещи за неговото развитие, но SUSE, че не е отворена, в действителност това е тенденция към собственически софтуер се сега, че те се съюзява с Microsoft.

В случай на размера на CD's зависи, например за Fedora Core или SUSE обикновено са необходими 5 CD да ги инсталирате или можете да получите едно DVD, което съдържа всички тези компактдиска.

This requires many Cd's because this distributions are very complete and brings a lot of applications and packages that you can install.

Много ви благодаря за вашия отговор

, но може ли да попитам още два въпроса?

1) Каква е разликата между курсовете?Искам да кажа, ако аз вземам курс по Fedora версия след това, ако работя за SUSE версия ще бъде трудно?

2) какво ще кажеш за IBM курсовете си струва да се курсове за да достигне ниво администрация?

Благодарим ви за търпението

Мисля, че всички Линукс има много общи неща, ако научат за пример Fedora Core, тогава няма да е трудно да разбера как да използвате SUSE.

Ако искате да се курсове за да научите по-бързо, че е добре, но не забравяйте, че вие също трябва опит и желание да чете неща от себе си, разбира се.

Малко повече информация:
Основната разлика между най-RPM базирани дистрибуции е администрацията и софтуерна конфигурация, SUSE е YaST (конзолата) и YaST2 (GUI), и малко различен набор от пакети от по подразбиране Fedora (RedHat).
По принцип е вярно, че знае една дистрибуция прави друг живот easyer вярно, но Fedora има totaly различен костюм администрация софтуер от SUSE, така че знаят SUSE doesn't означава ли, Fedora и viceverca, но по мое мнение е много по-SUSE easyer да се учи.

Благодаря на всички ви

но сега съм по-объркана, защото това, което наистина искам е да се достигне ниво на администрация в Линукс, особено във версия SUSE surprisely но повечето от курсовете, на базата на RedHat версия така че моля, ако някой има съвет за мен, не се колебайте да отговори на мене.

Благодаря много

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back