LED матрица

S

syrax

Guest
как да се намесвам 100x100 светодиодна матрица с 89s52 да направи анимация, моля да помогне с някои платки и източник благодарение

Na początku maja br. media obiegła wiadomość o kradzieży danych 1,3 miliona francuskich klientów operatora Orange. Coraz więcej firm pada ofiarą ukierunkowanych ataków hakerów. Dotyczą one nie tylko korporacji, ale w dużej mierze sektora MŚP. Utrata poufnych informacji to prawdziwa katastrofa biznesowa, oznacza straty finansowe i kładzie się cieniem na wizerunku firmy.

Read more...

За шофиране 10 000 светодиода конфигуриран като 100x100 матрица с 89S52 трябва бързо паралелно PIAS, нещо като пет 82C55 за реда и пет 82C55 за колони .. И това е физически възможно .. Все пак, ако възнамерявате да използвате тази матрица за анимация Аз не мисля, че 8051-ядрото е достатъчно бързо в подкрепа на тази идея .. С уважение, IanP

Искам да се правят бавни анимация с 5 Hz мога да използвам 74hc595 или ще бъде твърде бавен за това. Мисля, че по този да се въведе някакъв MCU-те години и те да comunicate през серийния порт да направи това малко по-бързо

Здравейте ..... Имате ли вече някаква идея за това как да направят анимации на 100x100 светодиодна матрица? може би ние можем да комбинираме Защото нашите идеи ", точно сега IM с проект и всичко за правенето на анимации на 90x28 доведе матрица .... само ние сме с помощта на PIC16F877 .... \\ Ли ти си анимация фиксирани или свързан с компютър? благодаря, yllongboy .....

мус се определя, аз работя с AT89S52 аз мисля да се направят някои MCU с RS232 връзка и един хост контролерът да контролира другото MCU-те години, и в крайна сметка да се въведе някакъв 74hc595 но аз съм се притеснявате за скоростта и продължена работата трябва да използват Xtal 11.0592Mhz да направи добра връзка или най-големия един ....

Ако може да предложи, IMHO най-ефикасният начин за контрол на един огромен матрицата е да се използва FPGA устройство с някои меки IP като NIOS II или MicroBlaze да изпълнява графика манипулация. Може да зареждате изображения в вградената памет (или дори външни DRAM) и отделен дисплей контролер (в същия чип FPGA, разбира се) би периодично опресняване на монитора. РРОА са стотици ЗИ така че няма външни регистри, ще се изисква. Разбира се тези ЗИ ще бъде буфериран с мощност транзистори (Logic ниво N-Мос например). РРОА са достатъчно мощни, за да ви даде силата да манипулират вашата видео с пълна скорост. PIC16xxx или 8052 са доста лош избор за такива приложения поради лоши тяхното изпълнение. Ако все пак сте решили да използвате тези нано-процесори, помислете за изграждане на самостоятелна дисплей освежите с някои CPLD и RAM, за да освободите графични изчисления двигател от обновили dissplay, които могат да бъдат много време в този случай. С уважение, yego

Опитайте да прочетете това. [URL = http://www.scienceprog.com/drive-dot-led-matrix-display-using-lpt-port-and-driver-ic/] Drive точка LED матрица, дисплей с LPT порт и водач IC [/ URL ] Има как се прави с LPT и SPI за MAX6952 и I2C за MAX6953.

за стабилна картина е достатъчно 25-30 Hz, второ мисля, че ще бъдат разделени на картинката, за да сегменти, като всеки сегмент ще има контрольор /, за да се намали размера на паметта и скорост / и последно мисля, че говорих с моя приятел и той ми даде идеята да направят от хост контролер за "дете" администратор 2 реда 1.Температурата импулс за промяна рамки 2. ред, който да каже, когато целта на анимацията началото и след това аз мисля, че цялата система ще работи стабилно и мисля да завърши този проект може да бъде 02.2007 - 03.2007:))) Аз ще публикуваме снимки благодаря за помощта поздрави от БЪЛГАРИЯ

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back