LED индикатора

G

Guest

Guest
Какво се един-простата схема за светодиод, за да включите като показател, че фитила е равен?

3V принос към предпазител нормален предпазител текущата 2 mA.Fuse удари на 10 mA

Използване на текущата разделител поставен след бушон.
Актуално делител е много проста.Задавате 2 ma Curent, вливащи се в резистор R1 и LED, и 8 mA в резистор R2 на по-малка стойност.
По този начин, както настоящите пътеки поддържа обща възел на 3V потенциална разлика, която е необходима за задвижване на LED в серията с R1 защото LED обикновено изисква 2.2V за червен, 1.9V за "зелени или жълто.Не използвайте Синя LED защото се нуждаете от 2.9 до 3.4V най-малко.
R1 се използват за осигуряване на по текущата ограничаване на резистентност към LED и част от текущите параметри разделител.
10 mA = [(3V-2.2V) / R1] [3V/R2] = 2 mA 8 mA

Благодаря за помощ.Частта, която не получавам е, че ако използвам този ток devider след бушон Както каза тогава, когато удари фитил няма да 3.3V на R1 да управлява светодиод.Може би аз съм го виждат погрешно.

светодиода е изключен, когато е бушон продухани, както и за други мъдри.

Ако поставите LED в серията с фитил, светодиода ще бъде на разстояние след разпенени бушон.
Ако поставите светодиода в паралел с предпазител, веригата ще има някои от настоящите след бушон разпенени и не е уместно.

Така че, цялостно решение е, че поставя currect резистор смисъл в серията с диод.ако предпазител е близо (не разпенени) на напрежение ще се представят по смисъл резистор и след бушон продухани, напрежението в целия смисъл резистор ще бъде нула.можете да използвате това напрежение, за да включите / изключите един светодиод.

Това е точно това, което искате да постигнете.Ако не е бушон продухани, светодиода светва все още ви казвам, че визуално фитила е ОК!Ако ударът предпазител, светодиода няма да светнат вече поради липса на ток ще се вливат в текущата разделител.
Надявам се да разберете моето мнение и мисля, че последните две forumers разбрах точка, от начина, по който те се опитаха да обяснят и на вас.

SkHigh,

Благодаря ти, освен имам нужда от точно обратното.Имам нужда от светодиода да се изключи, когато FUSE НЕ е издухано.Имам нужда от светодиода, за да включите само след като FUSE удари.
Аз не искам да консумирате допълнително текущата когато веригата се работи.Искам само да включите LED когато веригата не работи да покаже, че има проблем.

Благодаря за помощта ви всички!

Използвайте PNP транзистор и свърже Emitter преди бушон (3 V) ..LED се свържете с малък резистор между нейните колектор и 0V ..Connect 2-резистор делител напрежение между другата страна на предпазителя и 0V и да се свържете по средата точка на напрежението да се дели на базата на транзистора ..
Изберете резистор стойности по такъв начин, че ако на предпазител е ОК напрежението на транзистори база ще запази НОВО транзистор, а ако е бушон разпенени друга резистора свързан между 0V и база ще opent транзистор и въртя на светодиода за ..
Например, можете да имате 1kΩ връзка между продукцията и на базата и 10kΩ връзка между базата и 0V ..

С уважение,
IanP

имате нужда от ВЕИ / доведе целия бушон 10 mA, но за това няма да стане, защото ще доведе на доставките на енергия схема, защото сега тя се превръща в източник на 10 mA.трябва сега напрежение за сравнение и някои deviders да задейства сравнение и да предоставят доведе на власт.нуждаят от повече помощ питам

U може опитайте да сложите реле след бушон, когато другите два терминала са NC и един е свързан с VDD, а другата на пресъдено. LED, така че при настоящите премине мисъл за реле на двата терминала се отварят и LED е изключен,
, когато е бушон разпенени>> НЕ текущата реле мисълта и на терминалите ще се свърже и светодиод свети,
U може да използвате Switch IC вместо реле "Мисля, че имаше един наречен 4066"

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back