LED драйвери.

N

Neha007

Guest
Аз съм едно любимо занимание или развлечение в електрониката с познания по схеми и производство.Но липсват знания за тази тема.Бих бил благодарен, ако някой ми отговори глупави въпроси, посочени по-долу.
Днес ние имаме достатъчно LED, е на разположение в 1 ват, 3 вата и 5 вата в "звезда" пакет с различна оптика.Аз наскоро купи 1 ват х 3 LED's монтирани в камерата на място светлина.Водачът се представят също и с това, което се свързва с 220 волта източник на захранване.
Въпросът ми е, когато един светодиод може да бъде осветено от редица резистор на DC или батерия източник, защо ние изискваме на водача да управлява едно и също?Какво е предимството на използване на шофьор?Каква е функцията на един шофьор?
Ако аз съм възнамеряват да направят драйвер за 3 вата Star LED, който ще го мощност с 220 волта, как мога да върви напред?Има ли някакви референтни дизайни или връзки?
Каква е разликата между редовна SMPS мощност постоянен ток и LED шофьор?Може ли мощност SMPS предлагането да се използва на мястото на LED шофьор?Ако отговорът е да, как?и ако не защо?
Благодаря много ... Neha

Светодиодът не ми пука, когато това е сила идва от така че проблемът е как ефективно да се предоставя, когато източникът е погрешен напрежение.

Вземете един типичен LED като ти покажа, напред напрежение може да бъде 6V и текущите изискване може да се 1A, тя варира от един вид в друг, така Аз съм с тези цифри като пример.

Ако просто използва мост токоизправител и резистор капкомер, то ще трябва да бъдат:

Устойчивост = V / I = (220 - 6) / 1 = 214Ω
Мощност = V X аз = (214 / 1) = 214W

Така че имате супер ефективни LED но цялостната ефективност на по-малко от 1% и имате нужда от резистор с размерите на кон и охлаждащ вентилатор да го спре прегряване.

Така че алтернативите са да се използва трансформатор за отпадане на 220V до по-управляемо ниво или SMPS да направи същото.Като се имат предвид размерите и теглото на трансформатора и най-вероятно монтаж позиция NA таван, SMPS победи ръцете.

Единствената разлика между нормална SMPS и една за шофиране е, че един светодиод LED характеристики са определени от сегашните и не толкова напрежение по различни начини, те се стабилизира изходен ток да съответства на една или повече светодиода последователно, отколкото стабилизиране на напрежението, което би все още резистор серия трябва да се ограничи всеки светодиода ток.

Брайън.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back